Hillary Clinton, DESEMNATĂ OFICIAL candidatul democraților pentru Casa Albă. Poate deveni prima femeie președinte din istoria SUA!

27 Iul 2016 | scris de Veronica Micu
Hillary Clinton, DESEMNATĂ OFICIAL candidatul democraților pentru Casa Albă. Poate deveni prima femeie președinte din istoria SUA!

Ieri, fosta primă-doamnă, în vârstă de 68 de ani, a fost desemnată oficial, la Philadelphia, drept candidat al Partidului Democrat pentru alegerile prezidențiale din noiembrie.

Reuters scrie că Hillary Clinton a intrat, astfel, în istoria politică a SUA, fiind prima femeie candidată la Casa Albă din partea unui mare partid.

"Dacă mai sunt fetițe în fața televizoarelor, atât de târziu în noapte, le spun doar atât: poate că voi deveni prima femeie președinte din istoria SUA, însă una dintre voi va fi următoarea", a spus fosta șefă a diplomației americane în cadrul Convenției.

Hillary Clinton va accepta oficial nominalizarea joi seară, la închiderea Convenției democrate, după care a doua zi va porni din nou în campanie împreună cu vicepreședintele său desemnat, senatorul Tim Kaine. Ea mai are câteva luni la dispoziție pentru a-i convinge pe americani să o voteze. Alegerile prezidențiale din SUA vor avea loc la 8 noiembrie.

Sondaj de ultimă oră în SUA

Sondajul Reuters/Ipsos, realizat între 22 și 26 iulie, arată că republicanul Donald Trump este creditat cu 39% din intențiile de vot față de 37% pentru Clinton. Restul de 24% spun că nu sprijină niciun candidat. Marja de eroare a sondajului este de patru puncte.

Este pentru prima dată de la începutul lunii mai când omul de afaceri american se află în frunte în anchetele realizate de Reuters/Ipsos.

Și un sondaj CNN indica, înainte de a începe Convenția democraților, că Donald Trump face un salt uriaș și reușește pentru prima dată să o devanseze pe Hillary Clinton cu trei puncte procentuale. Candidatul republican era cotat cu 48 la sută din intențiile de vot, în timp ce Hillary Clinton cu 45 la sută.

Alte stiri din Externe

Ultima oră