Șocant! Și-a găsit sora geamănă după 78 de ani

22 Iul 2016 | scris de Istvan Deak
Șocant! Și-a găsit sora geamănă după 78 de ani

Ann Hunt nu a stiut niciodată că are o soră geamănă. Povestea ei este demnă de un bestseller și de o ecranizare pe măsură. Cele doua surori au dus o viaţă obişnuită timp de 78 de ani, când au aflat că sunt surori gemene.

Imediat după naştere, Elizabeth Hamel și Ann Hunt au fost separate. Copiii celor două şi un cercetător în domeniul sarcinilor gemelare au reuşit această unificare spectaculoasă, care candidează la un loc în Cartea Recordurilor pentru perioada cea mai lungă în care două gemene au fost despărţite.

Mama era necăsătorită

Cele două s-au născut la data de 28 februarie 1936. Mama lor necăsătorită, Alice Lamb, 33 de ani, lucra ca bucătar într-o bază militară din Marea Britanie. Tatăl copiilor, un soldat pe nume Peters, a părăsit-o înainte ca aceasta să nască.

La acea vreme, o mamă singură necăsătorită cu doi copii era privită cu multă antipatie şi dispreţ, așa că Alice decide să renunţe la una dintre fiice. Conform Die Welt, un studiu al Universităţii din Minnesota arată că în acea perioadă aproximativ 44,5% dintre gemeni au fost despărţiţi din cauza faptului că mamele lor erau necăsătorite.

Elizabeth se născuse cu uşoare probleme medicale, astfel că era incompatibilă cu procesul de adopţie. Aşa s-a optat pentru Ann. Ea a ajuns pentru şase luni într-o casă de copii si a fost adoptată de un cuplu din Aldershot. La vârsta de 28 de ani, Elizabeth a întâlnit un american în Malta şi a decis să se căsătorească cu el. Peste puţin timp au emigrat în SUA.

Fiecare dintre ele știa că undeva, în lume, există o soră

Alice i-a mărturisit lui Elizabeth că are o soră, dar reactia ei nu a fost așa rapidă. “Ştiam că am o soră. M-am rugat să o găsesc, dar toate tentativele au eşuat”, susţine Elizabeth. Mama celor două a suferit un infarct şi a murit la vârsta de 77 de ani.

Și Ann a aflat în adolescenţă că a fost adoptată. “Aveam 13 sau 14 ani când mătuşa mi-a spus că am fost adoptată. Am întrebat-o pe mama adoptivă dacă este adevărat şi mi-a spus că Dumnezeu m-a trimis în familia ei şi mama reală nu a vrut să mă păstreze”, povesteşte Ann.

După moartea mamei sale adoptive în 2001, Ann a obtinut originalul certificatului ei de naştere, dar lipseau datele despre existenţa surorii gemene. “Scria doar numele mamei, Alice Lamb, vârsta ei şi profesia de bucătar”, susţine ea. Fiica cea mică a lui Ann a declanşat căutările care au dus la reunificarea celor două femei. Pasionată de arborele genealogic al familiei, Samantha Stacey a postat anunţuri în ziarele locale şi pe internet, solicitând orice fel de informaţii despre bunica ei, Alice Lamb.

Informația-cheie

La finalul anului 2013 a venit informaţia-cheie. Bunica, Alice Lamb, s-a recăsătorit la vârsta de 49 de ani. Un nepot al soţului ei a confirmat că bunica vitregă a mai avut o fiică, care trăieşte în SUA.

“Aşa am găsit-o pe Elizabeth”, spune Ann. “Într-o zi am găsit în cutia poştală o scrisoare. Era de la sora mea. După nici 10 minute, vorbeam cu Ann la telefon. Vocea ei m-a bulversat atât de tare încât nici nu am reuşit să scot vreun sunet. A trebuit să mă ciupesc ca să realizez ce mi se întâmpla”, explică Elizabeth.

Întâlnirea dintre cele două a fost intermediată de cercetătorul Nancy Segal, de la California State University. “Ce ştim până acum este că ambele au părul alb, sunt bunici, sunt creştine şi s-au căsătorit cu bărbaţi cu numele de Jim. În rest, stilul de viaţă pare complet diferit, iar Elizabeth este mult mai înaltă decât Ann”, spune Segal.

“Întotdeauna m-am întrebat cum arată sora mea. Acum stau în faţa ei. A fost un şoc de ambele părţi, dar şi multă bucurie în stare pură”, mărturisesc cele două femei.

Alte stiri din Externe

Ultima oră