“Colentina”, prima expoziție de fotografie a actriței Ada Condeescu

15 Dec 2016 | scris de Sebastian S. Eduard
“Colentina”, prima expoziție de fotografie a actriței Ada Condeescu

Considerată o revelație a cinematografiei europene, actrița Ada Condeescu, starul din “Eu când vreau să fluier, fluier”, “Loverboy” sau “Dincolo de calea ferată”, debutează cu un prim proiect fotografic, expoziția “Colentina”, care va fi vernisată joi, 15 decembrie, ora 18.30, la Galeria Rotenberg-Uzunov din București.

Delicate și profunde, un exercițiu de explorare a lumii pornind de la sofisticate resorturi interioare, fotografiile incluse în această expoziție cu vânzare constituie un mix contrastant, pornind de la discrepanța dintre griul unui cartier pierdut la marginea Bucureștiului și poetica subtilă a imaginilor, de la geometria urbană, la sălbăticia impredictibilă a naturii.

Momente de inspirație într-un sezon plin, fotografiile au fost realizate în timpul filmărilor pentru „Dincolo de calea ferată“, cea mai recentă producție a regizorului Cătălin Mitulescu, o poveste misterioasă şi tensionată de dragoste, la rândul ei împărțită între scene dramatice și nuanţe comice, film selecționat anul acesta în competiția pentru Globul de Cristal la Festivalul Internațional de la Karlovy Vary.

“Fac fotografie de multă vreme, încă dinainte de vremea studenției. Este vorba de o moștenire de la tata, el mi-a dăruit primul aparat foto pe film, iar în anul doi de facultate am luat premiuL pentru imagine la Festivalul “Cinemaiubit” organizat de UNATC. De altfel, profesorii și oamenii de meserie m-au încurajat mereu și asta a fost foarte important”, spune Ada Condeescu.

Vă așteptăm joi 15 decembrie de la ora 18.30, la Galeria Rotenberg-Uzunov din strada Constantin Esarcu nr. 1, pentru vernisajul expoziției cu vânzare “Colentina“. Expoziția va fi prezentată de domnii Sever Voinescu, redactor șef al publicației Dilema Veche, Pavel Șușară, critic de artă și Mihail Rotenberg, co-fondator al galeriei Rotenberg-Uzunov.

Alte stiri din Expozitii

Ultima oră