Alexandra Nechita, ”micuța Picasso”, la Marius Tucă Show: O să am un atelier și în București

23 Iul 2019 | scris de Mediafax
Alexandra Nechita, ”micuța Picasso”, la Marius Tucă Show: O să am un atelier și în București Galerie foto (2)

Alexandra Nechita, promovată cândva ca ”Micuţa Picasso”, a dezvăluit marţi, într-o discuţie cu jurnalistul Marius Tucă,  la Marius Tucă Show, de la SMART TV, unul dintre visele sale: ”într-o zi o să am un atelier şi în Bucureşti... într-o bună zi”, a spus artista.

Alexandra Nechita a prezentat mai multe lucrări din atelierul său din Los Angeles şi a ţinut să îşi asigure partenerul de discuţie că visează să aibă cândva un atelier şi în Capitală.

”Este o căldură care, indiferent de cât de complexe sunt lucrurile pentru oamenii care trăiesc aici, lucruri pe care le înţeleg şi nu le înţeleg, există firul acesta care mă atrage aici”, spune artista.

Alexandra Nechita a vorbit şi despre pasiunea pe care a descoperit-o pentru lucrările realizate în sticlă. ”Am început să lucrez în sticlă cu mai mulţi ani în urmă. Mi s-a părut că e o traducere bună a ideilor mele. Îmi plac foarte mult lucrările lui Ioan Nemţoi. Ne-am întâlnit acum câţiva ani şi acum, în zilele următoare, voi ajunge şi la atelierul său”, a explicat artista, aflată la Bucureşti în vacanţă.

Emisiunea „Marius Tucă Show” a avut-o invitată marţi pe Alexandra Nechita. Cunoscută drept „micuţa Picasso”, Alexandra este un artist plastic, filantrop, pictoriţă, sculptor şi muralistă cubistă româncă şi americancă. S-a născut la Vaslui, la 27 august 1985, la trei luni după ce tatăl său, Niki Nechita, s-a refugiat din România comunistă, în Statele Unite ale Americii.

Viorica Nechita, soţia, şi mica Alexandra au reuşit să se alăture soţului, respectiv tatălui, abia după doi ani. Părinţii Alexandrei fuseseră persecutaţi sub regimul comunist din România.

Tablourile Alexandrei se regăsesc în sute de muzee din lume, de la colecţia de artă a Vaticanului, până la colecţii particulare deţinute de celebrităţi precum Oprah Winfrey, Calvin Klein, Whoopi Goldberg sau David Letterman. Cea mai scumpă pictură a Alexandrei Nechita s-a vândut cu 400.000 de dolari în Singapore.

Emisiunea a fost difuzată pe Mediafax, Gandul.info, miscareaderezistenta.ro si SmartFM.ro. De asemenea, interviul a fost LIVE pe SmartFM.

Alexandra Nechita a revăzut secvenţe din dialogul pe care l-a avut cu Marius Tucă în 2004 şi a comentat ce i-a adus timpul scurs de atunci. După 15 ani tânăra artistă a constatat că a mai revenit în ţară doar pentru ocazii mai triste, ”nu am mai revenit de plăcere”.

De data aceasta, Alexandra Nechita a ajuns în România în vacanţă împreună cu fiica şi cu soţul pe care l-a cunoscut la puţin timp după emisiunea de acum un deceniu şi jumătate. ”Vreau să îi arăt lui Tevvi ţara mea natală. Tata se miră. El s-a zbătut o viaţă întreagă ca să plece. Cred că el s-a gândit că tot ce a făcut, toate sacrificiile le-a făcut pentru mine şi pentru fratele meu. Şi acum vede că eu revin în ţară”, a povestit artista. ”Am focul ăsta, să revin în ţara care l-a respins pe tatăl meu”, a explicat Alexandra.

”Cred că o să mă întorc acasă şi o să uit cum să parchez civilizat”, a glumit artista vorbind despre felul în care o uimesc de fiecare dată maşinile parcate pe trotuar în Bucureşti. Alexandra Nechita vizitează Bucureştiul împreună cu fiica sa şi a ţinut să conducă ea însăşi maşina pe străzile Capitalei. ”Am vrut să simt oraşul. Dar conduc ca o băbuţă. Cred că mi-am făcut mulţi duşmani”, spune artista.

”Nu e o profesie, nu e o carieră, e existenţa mea”, a spus Alexandra Nechita despre artă în viaţa ei. Artista a povestit că a încercat să o păstreze pe fiica ei, Tevvi, la distanţă de munca sa în artă, dar până la urmă a trebuit să recunoască faptul că pictura are un rol esenţial în viaţa ei de fiecare zi.

 

Alte stiri din Expozitii

Ultima oră