Viata lui Keanu Reeves a fost marcata de multe tragedii personale care l-au transformat in omul generos de astazi

08 Oct 2015
Viata lui Keanu Reeves a fost marcata de multe tragedii personale care l-au transformat in omul generos de astazi

Pana la varsta de 50 de ani, Keanu Reeves a experimentat mai multa suferinta decat majoritatea oamenilor. Cu toate acestea, actorul a refuzat sa fie o victima, alegand sa iubeasca viata si sa imparta bucurie celor din jur. Iata de ce Keanu este o persoana remarcabila, mult mai interesanta decat orice personaj pe care l-a interpretat de-a lungul carierei.

Abandonat de tata si inconjurat de moarte
Keanu avea doar trei ani cand tatal sau a parasit familia. Dupa divortul parintilor, Keanu s-a mutat des din oras in oras, frecventand cursuri la patru licee diferite. Schimbarile bruste de mediu l-au facut sa se confrunte cu dislexie si sa abandoneze liceul inainte de absolvire.

In anul 1993, cel mai bun prieten al lui Keanu, actorul si muzicianul River Phoenix, a murit in urma unei supradoze. Phoenix avea doar 23 de ani, iar evenimentul l-a marcat pe Reeves, care marturiseste: “Era un om si un actor remarcabil. Ne-am inteles foarte bine. Mi-e dor de el si ma gandesc adesea la el.”

In 1998, viata lui Keanu parea sa se linisteasca dupa ce a cunoscut-o pe Jennifer Syme. Cei doi s-au indragostit nebuneste, iar Jennifer a ramas insarcinata. Tragedia a aparut insa atunci cand fetita lor s-a nascut moarta la opt luni. Afectati de eveniment, cei doi s-au despartit, iar Jennifer a murit intr-un accident de masina 18 luni mai tarziu.

“Suferinta se transforma de-a lungul timpului, dar nu te paraseste niciodata.”, a declarat Reeves in 2006 pentru Parade Magazine.
Fiind intrebat recent daca s-a convertit la budism, Keanu a raspuns: “Nu sunt budist, dar cu siguranta am invatat sa nu-mi fie frica de moarte. Moartea face parte dintr-o noua viata.”

Viata cu plusuri si minusuri
Desi moartea este inevitabila, durerea provocata de pierderea celor dragi este sfasietoare. Cu toate acestea, Keanu a ales sa nu invinuiasca pe nimeni pentru lectiile dureroase pe care le-a primit de la viata. In schimb, prefera sa isi foloseasca resursele financiare pentru a transforma lumea intr-un loc mai bun.

In anul 1999, Keanu Reeves a jucat rolul principal in blockbusterul “The Matrix”, devenind rapid celebru in intreaga lume. In mod curios, succesul l-a ajutat pe actor sa inteleaga si sa aplice mai usor lectia modestiei si a generozitatii.

Trilogia “The Matrix” i-a adus lui Keanu castiguri de peste 114 milioane de dolari, insa acesta a marturisit ca a fost uimit cand si-a vazut personajul pe marele ecran. Asadar, Keanu a hotarat sa doneze suma de 80 milioane de dolari echipei de efecte speciale si de machiaj.

Isi foloseste banii in scopuri caritabile
“Banii sunt ultimul lucru la care ma gandesc. As putea trai relaxat cateva sute de ani cu banii pe care ii am deja.”, a declarat Reeves in 2003 pentru Hello! Magazine.

Keanu realizeaza multe acte de caritate fara a se lauda presei, pentru ca faptele bune nu au nevoie de confirmare. Insa cateva persoane din anturajul actorului s-au bucurat de generozitatea acestuia si au relatat presei experientele lor.

“Pe platourile de filmare Matrix, Keanu a aflat despre situatia financiara dificila a unui muncitor de la decoruri si i-a oferit suma de 20.000 dolari de Craciun. Tot Keanu era singurul care stia numele tuturor oamenilor de pe platou, ii saluta respectuos si ii trata ca pe egalii sai. Nu am auzit niciodata pe nimeni sa il vorbeasca de rau pe Keanu, chiar pare cel mai amabil actor de la Hollywood.”, a povestit un membru al echipei de filmare.

Totodata Reeves a renuntat la o mare parte din onorariul sau pentru ca Gene Hackman si Al Pacino sa accepte sa joace in filmele “The Replacements” (2000), respectiv “The Devil’s Advocate” (1997), iar bugetele sa nu aiba de suferit.

Are grija de familie si este modest
Cand Kim Reeves, sora lui mai mica, a fost diagnosticata cu leucemie, Keanu a facut tot posibilul pentru a-i asigura vindecarea. Actorul i-a cumparat o casa in Italia, si-a dedicat timpul ingrijirii sale si a donat milioane de dolari in vederea gasirii unui leac. Dupa o batalie de zece ani cu boala, Kim s-a vindecat, iar Keanu a pus bazele asociatiilor caritabile Stand Up to Cancer si SickKids Foundation.



In timpul liber, Keanu prefera sa mearga cu metroul si sa se comporte ca un om obisnuit. Si nu numai ca merge cu metroul, dar chiar ii ofera locul unei doamne, fara nicio ezitare.

O poza in care actorul sta singur si trist pe o banca in parc i-a atras porecla “Sad Keanu” din partea presei americane. Apoi imaginea a fost decupata si plasata in tot felul de contexte care au impanzit internetul. Intrebat ce parere are despre aceasta situatie, Reeves a marturisit ca i s-a parut chiar amuzanta.

Meme-urile Sad Keanu i-au determinat pe fanii actorului sa creeze sarbatoarea Cheer Up Keanu Day si sa-i trimita acestuia scrisori, mailuri si cadouri pentru a-si demonstra iubirea fata de starul modest de la Hollywood.

Fericirea vazuta de Keanu
Fiind intrebat in urma cu 20 de ani cum defineste fericirea, Reeves a oferit cel mai frumos si romantic raspuns: “Fericirea inseamna sa stau in pat cu iubita, sa merg pe bicicleta, sa petrec momente frumoase alaturi de prieteni, sa am conversatii, sa invat, sa apreciez natura, sa iau pranzul cu prietenii si cu familia, sa am energie si pofta de viata. Imi place sa petrec timp in locuri extraordinare din natura, in desert, sus intr-un copac sau in noroi si sa fiu alaturi de familie, de surorile mele.”

Keanu a marturisit ca incearca sa isi pastreze viata cat mai simpla si mai frumoasa. Se intampla rar sa primim astfel de exemple de la celebritati si sa realizam ca fericirea depinde numai de perspectiva din care alegem sa privim lucrurile.

Aceasta este povestea maestrului de la Hollywood care a venit sa ne invete ce inseamna modestia, generozitatea si iubirea fata de oameni.

Intrebat cum reuseste sa isi pastreze aceste calitati si sa ramana cu picioarele pe pamant, in ciuda tuturor experientelor traumatizante pe care le-a trait, Keanu Reeves a raspuns zambind: “Este usor sa ramai cu picioarele pe pamant. Pamantul este foarte aproape, iar noi il simtim sub picioare in fiecare zi”.

ANDREEA RAICU

Articol preluat de la andreearaicu.ro

Alte stiri din Editorial

Ultima oră