Poliția fără moț a coafatei senatoare Vasilica Miron

28 Mai 2015
Poliția fără moț a coafatei senatoare Vasilica Miron
Oricât ar cleveti naturiștii și tradiționaliștii împătimiți, întreținerea personală nu mai este demult considerată o simplă cochetărie ci, mai degrabă, o dovadă a educației. Efectele unei îngrijiri adecvate a trupului se resimt instantaneu în zâmbet, în priviri și-n modul de a gândi.
Pune hidrantul pe un om al canalelor, spală-l, parfumează-l și trece-i de două ori peria pe creștet și-ai să constați cu uimire că-n noua postură poate rezolva probleme de matematici superioare chiar dacă înainte de deratizare nu cunoștea cifrele.

Așa s-a întâmplat și cu doamna Vasilica Steliana Miron care până mai ieri se plângea pe toate canalele că din salariul de senator nu poate să-și coafeze nici măcar un sfert de cap. Semnul că necazul moațelor a fost soluționat s-a văzut zilele trecute în energia debordantă cu care a abordat cazul polițiștilor români. ’’Polițiștii sunt prost plătiți, slab dotați, umiliți de infractori și de acest lucru profită firmele de pază și protecție care au devenit alternativa obligatorie pentru protejarea proprietăților și securității. România nu are nevoie de o astfel de normalitate”, a glăsuit dânsa când s-a oprit foen-ul.

Dom’ne, ce înseamnă să ciufulești bărzoiul la momentul oportun! Parcă și creierele funcționează în toți cilindrii sub un coc proaspăt afânat. Cine dintre noi, aștia nepieptănații, și-ar fi dat seama că România nu are nevoie de normalitate? Dacă n-ar fi trecut doamna Vasilica pe la hair-stylist, am fi trăit mii de ani cu senzația că e foarte normal ca poliția, firmă de stat, să fie slabă ca să încurajăm societățile private de protecție. Păi, n-am vorbit noi că trebuie ajutată inițiativa particulară dacă vrem să scăpăm de sărăcie? Vorbit. Mai trist e că majoritatea firmelor de acest gen au în spate un șmecher cu strânse legături în politică. Fără un nene cu relații sus-puse care să umple parcurile, stadioanele și instituțiile de paznici, un patron obișnuit n-ar reuși să-și angajeze vitejii nici pe post de câine la vie.

Cu toate că mă așteptam ca doamna senator să se zbată mai mult pentru drepturile coafezelor și epilatorilor inghinali, aici mă văd nevoit să-i dau dreptate. După ce au fost falimentate mii de întreprinderi de stat pentru a se face loc firmelor căpușă, vedem că aceeași metodă a fost aplicată și-n domeniul ordinii, protecției și securității publice. Practic poliției i s-a tăiat moțul și a ajuns neajutorată ca un bebeluș. Poate unii vor zice că, totuși, așa s-au creat noi locuri de muncă. Dreptu-i. Din păcate într-o țară cu juma de popor angajat la super-market și cealaltă jumătate angajată să-i păzească pe primii, nu poți avea speranțe că-i vei ajunge vreodată pe ăia care mai și produc ceva.

Alte stiri din Editorial

Ultima oră