Taxi Uber alles

26 Apr 2017 | scris de Cătălin Roșioru
Taxi Uber alles

Astăzi se protestează în sunet de claxoane la guvern. Cică li s-a pus pata transportatorilor pe Uber. Că ar face transport ilegal.

Sincer, habar n-am dacă aşa e, n-am mers niciodată cu Uber, doar am auzit de ei de la prieteni. Cu taxiul în schimb am mers, am mers şi cu microbuzele firmelor de transport, aşa că, din proprie experienţă pot să vă spun câte ceva despre subiect.

Am mers cu taxiuri murdare nu numai în exterior, ba chiar am refuzat câteva maşini pentru că n-am vrut să fac un vaccin antitetanic imediat ce coboram din maşină. Am avut zile în care ficatul meu a protestat îndelung pentru că unii şoferi încă nu aflaseră că s-a inventat săpunul, aparatul de tuns sau batista. Mi-am supus oasele la grele încercări pentru că proprietarul taxiului n-a catadixit să schimbe amortizoare, bucşi, planetare, banchete, că doar "merge şi aşa", nu? Am înghiţit forţat tone de muzică proastă, de la manelele clasice, până la maneluțele de la posturile de radio mainstream.

Am mers cu microbuze, de cele mai multe ori în poziţia ghiocelului înghesuit, că doar n-o să ia şoferul numai călătorii care încap pe scaune şi să scape potul cel mare transformând maşina într-o conservă de sardele. De cele mai multe ori nici măcar n-am primit bilet.

Am mers şi cu microbuze pe distanţe lungi, unde, pentru că nu prea-i lasă poliţia să meargă cu oameni în picioare, s-a găsit altă soluţie - scurtăm distanţă între scaune, să arătăm tuturor cum se pune în aplicare corect "Patul lui Procust".

Şi acum, după ce v-am povestit aventurile mele, mă lămureşte cineva de ce se protestează astăzi?

Alte stiri din Editorial

Ultima oră