Țară din sud-estul Europei, caut psihiatri

29 Mar 2017 | scris de Cătălin Roșioru
Țară din sud-estul Europei, caut psihiatri

Îmi dau seama că, în unele privinţe, rămân un naiv incurabil. Cred că dacă vorbesc şi mă port frumos cu cei din jur, dacă sunt convins că orice schimb de idei se face discutând argumentat, ceilalţi ar trebui să se poarte la fel.

Şi de-asta, atunci când cineva mă atacă violent, suburban, pentru motive numai de el înţelese, rămân puţin bouche bée. Mi s-a întâmplat ieri, când pagina mea de Facebook s-a umplut brusc de invective eliberate din vârfurile degetelor de o... cetăţeană, că doamnă n-aş putea-o numi, având în vedere limbajul, o trăitoare din categoria cu crucea-n mâna şi-un birjar în gură, supărată nevoie mare că i-aş fi încălcat nu ştiu ce drepturi.

Prima reacţie a fost, aşa cum vă spuneam, un autentic bouche bée, chiar mă aşteptam să-mi sară din pagină un pumn în gură. Cea de-a doua a fost să sun la protecţia copilului, pentru că dacă cu gura cu care a debitat nenorocirile alea îşi pupă copiii, riscul e foarte mare ca cei mici să se îmbolnăvească grav. Al treilea impuls a fost să sun la 112, să nu apuce cumva să-şi muşte limba.

În virtutea dreptului la liberă exprimare, am păstrat singurul mesaj care exprima cât de cât o idee si am șters mesajele care erau doar simple înjurături, pentru că nu văd de ce, voi, cei care-mi vizitați pagina, trebuie să le suportați și, firește, am raportat-o pe cetățeana în cauză la Facebook.

Nu m-a deranjat foarte tare ce-a scris, am văzut altele mult mai rele, doar m-a întristat.

De-asta spun că dacă o cunoaşteţi pe cetăţeana respectivă, n-o certaţi, n-o bruftuluiţi, n-o admonestaţi, înconjuraţi-o cu multă dragoste, pentru că la cât venin are în interior, cred că nu prea are parte.

Și spun asta nu ironic ci cu tristeţe, pentru că, Doamne, de câţi psihiatri mai are nevoie ţara asta!

Alte stiri din Editorial

Ultima oră