Talpa lui Cozmanca

19 Iun 2003
Talpa lui Cozmanca
Octav Cozâmncă este de câteva zile preşedintele executiv al Partidului Social Democrat. Faptul că fostul şef al Administraţiei Publice a fost alesul pentru această funcţie a surprins pe toată lumea. De aici şi speculaţiile care se fac pe seama ocupării de către Cozmâncă a scaunului de preşedinte executiv. Ba că prin această mutare a fost blocat accesul lui Ion Iliescu la şefia de la Cotroceni, ba că ăsta a fost preţul plătit de Adrian Năstase pentru a-l scoate pe Cozmânca de la Guvern, ba că numirea sa va aduce cu sine şi sacrificarea în partid ş.a.m.d. Cert este că preşedintele executiv îşi propune să se implice mai mult în activitatea din teritoriu, unde trebuie “reinstaurat climatul de ordine, disciplină şi rigoare”.
De asemenea, Octav Cozmâncă a declarat că nu-l interesează funcţia pe care o ocupă. În ceea ce priveşte ordinea, disciplina şi rigoarea, ele, iată prima veste proastă, n-au existat niciodată în PSD, mai ales după alegerile din 2003. Aşadar, n-are ce să reinstaureze, eventual să instaureze. Şi fără să taie în carne vie n-are nici o şansă să instaureze ceva. Trebuie să dea afară baronii locali care ţin prima pagină a ziarelor locale şi nu numai, afară de partid vreau să spun, să descopere membrii de partid care s-au îmbogăţit pe spinarea PSD, făcând trafic de influenţă şi să-i dea pe mâna Justiţiei. Să-i dea pe mâna Poliţiei pe acei şefi din PSD care şi-au dat mâna în mafia locală, reprezentată uneori şi de alte autorităţi ale statului, după ce îi va fi dat afară din partid.
Cam asta, după umila mea părere, trebuie să facă Octavian Cozmânca în calitatea sa de preşedinte executiv. Altfel, biserica pe care a construit-o în Talpa ţării a construit-o degeaba!
 

Alte stiri din Editorial

Ultima oră