Și prostia ucide, nu-i așa?

23 Sep 2016 | scris de Cătălin Roșioru
Și prostia ucide, nu-i așa?

Apar tot felul de teme în discuţie publică în ultima vreme. Să vorbim despre două dintre ele: şcoala acasă şi vaccinarea celor mici.

Nu ştiu ce aş mai putea spune eu şi nu s-a spus deja pe reţelele de socializare.

Am văzut cum Dana Nălbaru mai avea puţin şi era linşată pentru că şi-a permis să-şi retragă copilul de la şcoală şi să opteze pentru homeschooling. Până la urmă însă, e o opţiune personală şi, dacă nu contravine legii, are dreptul să o facă.

Dacă e bine sau nu, habar n-am, nu mă dau specialist, dar de ce atâta venin şi atâta ura împotriva unei alegeri din viaţa privată a cuiva? Nu cumva ne băgăm nasul prea mult unde nu ne fierbe oala?

Cel de-al doilea subiect a făcut şi face valuri încă şi mai mari, iar epidemia de rujeolă a pus paie foarte uscate pe focul “justiţiarilor” din online.

S-au pus tunuri grele pe Olivia Steer, pentru că nu e de accord cu vaccinarea. Sigur, e un nume cu influenţă în online, dar, până la urmă, nu cred că a impus cuiva să nu-şi vaccineze copilul, că s-a dus cu bâta la ușa medicului să-i gonească pe cei veniți la vaccinare. Ceea ce unii nu înţeleg e că Facebook nu e sfatul medicului şi un like nu ţine loc de o vizită la cabinetul medicului.

S-a spus: “corupţia ucide”, dar cred că ar trebui să înţelegem că prostia ucide şi mai abitir.

Alte stiri din Editorial

Ultima oră