SENZAȚIONAL! Un deputat din Parlamentul României a renunțat la pensia specială! „Dacă un profesor sau un medic nu are indemnizație, n-o vreau nici eu!”

20 Ian 2016 | scris de Luiza Moldovan
SENZAȚIONAL! Un deputat din Parlamentul României a renunțat la pensia specială!  „Dacă un profesor sau un medic nu are indemnizație, n-o vreau nici eu!”

Deputații sînt în stare de șoc de cînd colegul lor a anunțat că renunță la indemnizația specială, de 6 000 de lei pe lună. Au fost raportate cazuri de absență motivată de starea de șoc în care se află mai mulți parlamentari, incapabili să înțeleagă ce l-a apucat pe sărmanul deputat, care a dat dovadă de atîta... de atîta. 

„Sincer, nu pot să înțeleg mecanismul gîndirii lui”, a declarat, în exclusivitate pentru www.mariustuca.ro, unul dintre puținii deputați care a reușit să-și păstreze luciditatea.
„Și eu mă gîndesc la profesori și, uneori, chiar și la medici, dar de aici și pînă acolo, să mă scuzi...” a declarat un altul, care-și căuta pe jos o monedă de 10 bani. „Nu-mi revin. Pur și simplu sînt siderat. Omul ăsta nu trebuia ales cu nici un chip! E un trădător! Ăsta ar trebui dat afară imediat din Parlament! Așa ceva e strigător la cer! La urma urmei, cu ce am greșit eu să am un asemenea coleg?”, a spus, vădit deranjată de inițiativa colegului său, o deputată care mai avea puțin și izbucnea în plîns.
„Într-adevăr, orice pădure-și are uscăturile ei, acuma, ce vreți să fie toți ca mine și ca doamna sau ca doamna sau ca domnul? Nu se poate așa ecva! Tre să mai existe și d-ăștia. De fapt, ei fac diferența din ei și noi! Mă-nțelegeți? Iată!”
Revoltată de inițiativa deputatului este și colegă de la biblioteca Senatului, care, deși nu visează să aibă vreodată un salariu, darmite o indemnizație de parlamentar, mărturisește că așa ceva e imposibil de înțeles. „Nu știu ce l-o fi apucat, sincer... să fii într-o asemenea poziție și să renunți tu, deputat, de bună-voie, la pensia ta specială mi se pare că ți-a luat Dumnezeu mințile! Mai lipsește să te apuci de yoga și să zîmbeși tîmp la oameni, pe bune! Sau să te duci la mînăstire! De fapt, nu m-aș mira dac-aș auzi că pleacă să-și lucreze mîntuirea în pustie!”, a declarat absolut stupefiat unul dintre puținii deputați care l-au cunoscut îndeaproape pe deputatul care a scos din sărite tot Parlamentul!
Întrebat care este mecanismul gîndirii lui, de ce a făcut acest gest absolut șocant pentru tot Parlamentul României și, în general, pentru toată nația de parlamentari din toată nația umană, deputatul a răspuns că nu i se pare normal ca el să se bucure de privilegii, în timp ce alte categorii socio-profesionale, mult mai importante decît el, un gîndac de bucătărie, mor de foame la propriu, în apartamente reci și fără să-și permită să-și mai cumpere măcar o carte la șase luni. „Nu vreau să fiu deputat în țara în care medicii sînt nevoiți să ia bani de la pacienți, ca să se mai cîrpească pînă la următorul salariu” a spus, de-a dreptul șocant, deputatul.
LATE EDIT: se pare că deputatului îi este acum frică pentru viața lui și nu mai vrea să mai iasă de la toalete. Tot ce-și dorește este să devină invizibil, ca să poată și el să plece acasă, neatacat de nimeni.

 

Alte stiri din Editorial

Ultima oră