România-Ursarul Europei

27 Iul 2015
România-Ursarul Europei
De ani buni, producătorii români din agricultură se confruntă cu o situație de-a dreptul apăsătoare: în timp ce ei rămân cu cantități imense nevândute, tarabele sunt invadate de produse din import. De la gogonele și corcodușe și până la pui nezburați și godaci de lapte, nu există marfă autohtonă care să nu simtă cuțitul înfipt în spate de concurența recoltată în Spania, Turcia, Grecia și chiar de pe tarlalele altor continente.

Senatorul UDMR, Tanczos Barna, a descoperit, în sfârșit, un produs la care înregistrăm excedent și pe care importul nu-l deranjează nici cât negru sub gheară.

Barna s-a arătat foarte îngrijorat de stricăciunile cauzate de urși și crede că ”a venit momentul ca România să-și reconsidere atitudinea față de protejarea urșilor, care s-au înmulțit într-un număr de peste 10.000 de exemplare”. Sănătoasă gândirea domnului senator, însă până la urși ar fi trebuit să facă o analiză asemănătoare despre mistreții din jungla politică, specimene ce-au provocat societății daune mult mai grave decât suratele lor necuvântătoare. Mistreții din țarcul Balc sunt îngrijiți și apoi împușcați de domnul Țiriac, dar pe cei din Piața Victoriei îi crește întreg poporul care, de pe urma lor, nu trage niciun folos.

După ce ating greutatea maximă, de puterea gușaților cu ghiul de argint se bucură numai amantele, familia și prietenii. Au început gonacii de la DNA să-i mai hăituiască de ceva vreme însă de când s-a deschis sezonul la denunțuri, majoritatea trofeelor scapă din cătarea puștii după ce-și grohăie complicii.



”Ursul este o specie care și-a depășit demult habitatul natural, ne intersectăm din ce în ce mai des în orașe, comune și sate cu acest animal sălbatic”, atrage atenția domnul Barna.

Corect! A venit momentul să punem drujbele și pe urși că de pădurile care-i țineau departe de oameni, am cam scăpat. Pe colegul Verestoy l-ați întrebat, domnule Barna, de ce nu ne mai stau urșii la umbra copacilor și preferă să-și facă shoppingul la oraș? Dacă tot am ajuns Grădina Zoologică a Europei, cum zice dom senator UDMR, de ce nu facem și noi cu urșii, precum Ungaria cu gâștele?

Surplusul ar putea merge foarte bine la export pentru repopulare. Am putea exporta, deasemenea, și câteva sute de ”mistreți cu cravată” guvernelor ce-și doresc o atmosferă exotică la ședințele extraordinare. Din păcate, țările civilizate care au renunțat la coabitarea cu Moș Martin nu protejează prin lege nici alte omnivore periculoase pentru societate, așa că tot noi va trebui să luăm măsuri legate de propria faună. 

Alte stiri din Editorial

Ultima oră