Premier după chipul și asemănarea...

27 Iun 2017 | scris de Cătălin Roșioru
Premier după chipul și asemănarea...

Azi vipia a luat o pauză. O pauză pe care, zic eu, o cam meritam, că destul ne-a încins creierele şi aşa destul de ocupate cu cele din jur, de la dor de ducă în vacanţă, la dor de carte pentru catindații la titlul de bacalaureat. Drept e că vremea a luat-o puţin razna și prin lumea largă: incendii prin orice colţ de lume, inundaţii şi furtuni aprige, tornade care apar pe unde nici nu te aştepţi.

Şi parcă nu numai vremea a luat-o pe câmpii, mă uit cum progenitura Primei Meşe a Americii îi face statuie lu' tăticu', care e cel mai deştept, cel mai frumos şi cel mai devreme acasă, în opinia ei. Apăi, dacă tot l-a urcat pe piedestal, să toarne nişte ciment pe deasupra şi gata statuia.

Dincolo de gard, după ce a încasat o drăguţă de papară în alegeri, Theresa, această cireaşă de May, o ţine langa cu Brexitul şi tot încearcă să fure startul, numai că brigada de arbitri e cu ochii pe ea ca pe Sfintele Moaşte, cu care şi aduce puţin, din profil. În general nu judec omul după cum arată, dar parcă i se potriveşte.

După cum ni se potriveşte şi nouă nou premierul desemnat: un cetăţean încruntat, ridat, doctor în ştiinţe militare încununat la ANI, nu, nu la Agenţia Naţională de Integritate, ci la Academia Naţională de Informaţii, că nu ştiu cum naiba avem noi norocul să dăm numai de premieri care, la un moment sau altul al vieţii lor, au avut de-a face cu "serviciile".

Aşa că rămâne valabilă vorba aia veche: "mai răspândiţi, băieţi, mai răspândiţi".

Alte stiri din Editorial

Ultima oră