Politice și nu prea

15 Iun 2015
Politice și nu prea
Moțiunea liberalilor a picat. La scor. Alina Gorghiu iese din sală și se oprește în grămada de ziariști. O însoțește Vasile Blaga. Nedreaptă soartă și pe fostul democrat, să fie, de un deceniu și ceva, slugă în matriarhatul politic. Mai întâi, a blondei, iar acum a cârlionțatei roșcate…Urmașa Brătienilor se înfige la microfon și îi cântă prohodul lui Ponta. Ce limbă otrăvită a căpătat, ce discurs extremist slobozește cu suava-i guriță ! „Și, să știți, nu vom sta cu mâinile încrucișate !”, o aud și mă pufnește râsul. Cândva, o unguroaică, stârnită de un reporter care vorbea despre rolul femeii în treburile de stat ale vecinilor din Vest, a declarat că ele nu vor sta cu picioarele încrucișate când, la mijloc, e interesul Ungariei. Consoartele noastre sunt mai pudice, își deschid doar brațele… Poate și d-aia România nu este... Ungaria în politica mondială.

*
Premierul are un genunchi praf, i s-au rupt ligamentele. I s-a tras de la țară, bănuiesc, de la statul în genunchi în fața domnilor de afară. Căci România este o țară îngenuncheată. Și cum naiba să nu-ți cedeze articulațiile de la poziția asta incomodă și umilitoare ?
În schimb, pe Crin Antonescu îl doare în cot. Dintotdeauna, îndeosebi după ce s-a cărat de pe scena prezidențială, fără ca măcar să ne explice motivele rușinoasei dezertări. Cică i-a crescut un guguloi în locul cel mai insensibil, dacă e să-i dăm crezare. Sau i s-o trage de la datul din coate? Câte beteșuguri la copreședinții de altădată ai USL… Uniunea membrelor de lut.

*
Radu Cosașu are iarăși dreptate – românul trăiește între delir și sictir. La moțiunea cu pricina, pe Alina a cuprins-o un delir indecent. Cam așa o apuca demult și pe Elena Udrea, și nu i-a priit deloc, bag seama. De ce n-o învăța din pilda predecesoarei sale cruda liberală, lovită, de la o vreme, de strechea politicianismului ? Crin Antonescu a tratat cu sictir evenimentul, că d-aia a și venit, în bășcălie, să nu scape nedemis Guvernul Ponta la un vot diferență…

*
Se tot bârfește că recidivistul Gabriel Oprea va trăda în cele din urmă și astfel liberalii vor pune stăpânire pe Palatul Victoria. Habar n-am ce se va întâmpla, „dar bine-a zis cineva că, pentru a despica lemnul, îți faci pene chiar din lemn”...1

1étienne de la Boétie – Despre servitute

*
Pe ministrul Rus, altfel zgârcit la vorbă și la fapte, l-a luat gura pe dinainte și a comis o gafă care l-a costat portofoliul. Ori a gândit cu... premeditare? Subiectul rămâne însă, el nu poate fi ascuns după demisia demnitarului napocitan. Corectitudinea politică e una, iar realitatea, alta. Adevărul rostit în public se cheamă impolitețe, proastă creștere și de ce să ne mai mirăm că omenirea a deprins la perfecție perfida lecție a ipocriziei? Prin urmare, golanii erau premianții, iar curvele, virtuoasele, primiți erata mea!

*
În zadar cerșește din Deal un guvern al lui tristul Iohannis. Deocamdată trebuie să-și mai păstreze pofta în cui, însă îi va chema el la ordin pe ștabii de la Justiție și dorința îi va fi îndeplinită, mintenaș. Penalul ține în loc civilul, astfel sună un principiu buchisit încă din facultate. Mai nou, penalul ține în loc jilav premieri, miniștri, parlamentari… Numai guvernele nu. Dimpotrivă, le dă de-a berbeleacul, fiindcă jocul democratic a fost înlocuit cu jocul cătușelor, majoritățile parlamentare sunt spulberate de puterea judecătorească. Desigur, cu sprijinul neobosit al serviciilor secrete, potrivit comunicatelor oficiale.














 

Alte stiri din Editorial

Ultima oră