da! sînt piţipoancă!

14 Dec 2015 | scris de Luiza Moldovan
da! sînt piţipoancă!

gata. sînt o piţipoancă. recunosc, nu mă mai ascund. m-am abţinut de prea multe ori să fac lucruri doar pentru că “numai piţipoancele fac asta”. acum nu mai am de gînd să mă mai abţin. admit în faţa publicului cititor că am de gînd să mă duc la solar şi recunosc că, în intimitatea gugălului meu, cercetez site-uri astrologice şi studiez semnele zodiacale. cît şi compatibilităţile dintre zodii. pentru a fi la curent, zic. de asemenea, mi-am salvat la “favorite” mai multe site-uri cu modele de pantofi şi cîrpe de firmă, cît şi site-uri care te învaţă să te machiezi ca lumea.

mai admit, în deplină facultate a … ăăă… facultăţilor mintale că am de gînd să m-apuc serios de sport, nu pentru că e un mod de viaţă sănătos, ci pentru că vreau să mă îmbrac mulăcios şi cu sclipici, fără urmă de celulită pe mine. păr lung nu-mi las, dar în schimb, aş vrea nişte nuanţe de mov. doar puţin.

informez pe această cale că mai accesez şi site-uri de proaste, cu texte de calitate incertă, care nu fac cinste unui intelectual rafinat. aceste site-uri conţin multă atitudine de piţipongeală şi te învaţă cum să te aduni de pe jos şi să mergi mai departe, ca angela. sînt de o spiritualitate dubioasă, în mod cert scrise de nişte proaste care n-au aflat cînd se scrie “copii” cu doi “i” şi cînd se scrie cu cinci, dar în schimb, dau lecţii de viaţă, susţin lecturi virtuale de înţelepciune şi-ţi zic ele cum stă treaba. le ador, recunosc.

lu fi-mea nu i-am luat nici o barbie pînă recent, pentru că am informat-o de mică, să ţină minte, că barbie e o piţipoancă. acum cîtva timp s-a certat cu o fată-n parc, căreia i-a spus că barbie aia de care ea e aşa de mîndră e de fapt o piţipoancă. “ba nu e o piţipoancă”. “ba e! trebuie să recunoşti că e o piţipoancă!”. dar nu m-am oprit aici şi am mers cu greşeala la nivelul următor: i-am spus că numai piţipoancelor le place de barbie, deci trebuie să fii o piţipoancă în suflet ca să-ţi placă de barbie. ulterior, mi-am reparat greşeala şi i-am luat o barbie sirenă care dă din coadă dac-o bagi în cadă. admit public şi solemn: e drăguţă.

o îndoctrinasem atît de bine, încît, în magazinul de jucării pe barbie o ignora total. acum n-o mai ignoră dar, ce-i drept, nici n-o adoră: poate că ea mai are o şansă de salvare. în ce-o priveşte pe mă-sa, ea în deplin proces de piţipongeală, deoarece primul pas a fost făcut: a admis adevărul. deci, cum ar spune americanii, a trecut de faza de negare.

următorul pas pe ordinea de zi: selfie-uri în baie, cu prosopul la vedere, pe fundal.

următorul pas va fi însă decisiv: îmi bag botox în buze şi silicoane pe unde mai trebuie. a. şi să nu uit să-mi fac poze cu unghiiile mele false, cu pietricele pe ele. data viitoare cînd o să-mi schimb manichiura o să-mi fac cu peisaje de toamnă şi bineînţeles c-am să mi le pun pe feizbuc.

deja mă simt mai bine. 

Alte stiri din Editorial

Ultima oră