Nisipul, generalul şi Mutu

31 Mar 2003
Nisipul, generalul şi Mutu
Meciul abia s-a terminat. Am în gât un hohot de plâns care încet-încet se transformă într-o resemnare tipic românească. Încep să-mi caut scuze, ză motivez cumva ceea ce s-a întâmplat pe teren, să dau vina pe cineva, dar,în fond, nu eu am jucat. S-a jucat destinul cu talentul nostru de a îngropa la nesfârşit corupţia, minciuna, imzeria din fotbalul românesc.
Acum am făcut-o cu nisip! Fratele baronului de Focşani, Oprişan, baron PSD, trebuie să dea banii înapoi pe gazonul neîncolţit. Şi după aceea să dea o declaraţie la Poliţie. Iar cei care dintr-o întreagă Românie l-au găsit doar pe clientul lor să facă gazonul să răspundă în faţa electoratului. Nu prea mai am cuvinte, aşa că transcriu pe scurt. Filipescu, adio şi uită că ai făcut patre din echipa României! Gică Popescu, mulţumim, dar trebuia, cu toată dragostea ţi-o spun, să te retragei înainte de apariţia cărţii! Codrea: trebuia să refuzi convocarea, n-aveai ce căuta la NAŢIONALA! Reghecampf, ai venit ca să ai de unde să pleci! Trebuia să crezi că e vorba de o farsă când ai fost chemat la echipă!
Generalul Puiu Iordănescu: v-aţi încheiat cariera strălucită cu o mare bătălie piedută. Aţi fost înfrânt pentru că aţi mer spe mâna unor jucători de plumb ca Filipescu, Reghecampf şi Codera şi, în plus, n-aţi putut renunţa la Gică Popescu. Ba, chiar aş spune, l-aţi obligat să-şi caute o echipă, să joace, pentru aputea veni la NAŢIONALâ. Mulţumim pentru tot generale! În mod firesc, ar urma demisia de onoare a capilor din fotbalul românesc. Dar, cum onoarea a fost demult driblată şi omorâtă de aceştia, cred că revine sarcina primului-ministru să-i dea afară.
Tot scriu cuvântul NAŢIONALA cu litere mari pentru că asta trebuie să redevină echipa României. În ultima vreme, ea a semănat cu o corcitură rezultată între maidanezul diviziei româneşti şi lupoaica îmbătrânită şi obosită prin campionatele străine reprezentată cel mai bine de Gică Popescu. Până una-alta, fotbalul românesc îşi trăieşte drama. Şi singurul care a putut să vorbeacsă despre ea după meciul cu Danemarca a fost Mutu, paradoxal, purtătorul de cuvânt al fotbalului românesc.
 

Alte stiri din Editorial

Ultima oră