Nici unul dintre candidaţii la “Integritate” nu s-a mai integrat pînă la urmă!

27 Aug 2015 | scris de Sebastian S. Eduard
Nici unul dintre candidaţii la “Integritate” nu s-a mai integrat pînă la urmă!
 Veşti proaste pentru cei trei concurenţi la şefia ANI. Atît Bogdan Stan, directorul interimar şi vicepreşedinte al ANI, Petre Claudiu Platon, Manager Public la Ministerul Dezvoltării, cît şi Ion Ionel Gȃrleşteanu, angajat la Universitatea din Craiova, au fost declaraţi respinşi la proba scrisă a concursului pentru ocuparea postului de mare mahăr al ANI.

Surse foarte bine informate spun că, acum, la postul de şef al ANI va participa ăla care a respins lucrările scrise ale celor trei. Ȋn mod cu totul logic, el, care a corectat, care a avut în mîini destinul celor trei concurenţi şi l-a călcat în picioare ca un elitist închipui ce e, el, spunem, se pregăteşte să-şi depună candidatura la postul de mare mahăr al ANI.

Se pare că teza a constat într-un eseu despre integritate care n-a fost pe placul corectorului. Probabil, cel mai integru om de pe acest pămînt.
“Nu-nţeleg unde am greşit”, spune Bogdan Stan, “pur şi simplu nu-nţeleg, am scris un text corect, un text bine gîndit şi bine structurat, am scris cu integritatea care mă caracterizează despre integritate, ce-ar putea să mi se spună, că nu e integritatea aia pe care o gîndesc io? Ba să am pardon!”, a perorat Bogdan Stan, vădit nemulţumit, dar cu integritatea intactă, ca orice om integru care se respectă.

Dar Bogdan Stan nu e singurul nedumerit. Petre Caudiu Platon, Manager Public la Ministerul Dezvoltării, s-a declarat şi el, la rîndul lui, scandalizat de faptul c-a fost respins. “Unde n-am făcut, că io am făcut, ce n-am făcut? Vreau să-mi văd şi io lucrarea corectată cu roşu, ca să văd unde n-am făcut, unde am greşit, să mă îndrept, să nu mai fac. Poate că termenul de “integritate” are mai multe înţelesuri şi nu ştiu io. Poate că ar trebui să fii neintegru ca să fii integru sau poate că integritatea mea nu e destul de integră şi atunci pot să-nţeleg. Integritatea… dar cine poate să mai spună, în zilele noastre, ce mai e şi integritatea asta? Una-două o dăm cu integritatea şi de fapt sîntem nişte neintegri. Poate că asta trebuia să scriu. Sau poate că nu. Nu ştiu, io sînt confuz, am depus contestaţie, să mi se răspundă la întrebarea mea <ce este integritatea> şi unde integritatea mea am greşit”.

“Care-i integralu ăla care mi-a corectat mie lucrarea, mă? Să mă duc la el să-i dezintegrez nasul. Auzi, îmi corectează el mie integritatea. S-o corecteze pe mă-sa în integralitate, băga-mi-aş picioarele în integritatea integralităţii! Integritatea e primul meu cuvînt. Eu, cînd m-am născut, i-am spus lu mama “uite, mamă, sînt integru, vezi?” Deci aşa stă treabă. Să ne uităm mai întîi la integritatea noastră, a fiecăruia dintre noi, şI apoi să ne aruncăm privirea asupra integrităţii altuia”, a declarat şi Ion Ionel Gȃrleşteanu.

Ȋn mod cert, cei trei candidaţi au de ce să fie nemlţumiţi. Ȋn ce ne priveşte pe noi, vrem şi noi să-l cunoaştem pe nenea ăla care a corectat lucrările. Să vedem şi noi care-i treaba cu el şi ce-l recomandă pe ‘mnealui de-i corectează el la integritate pe alţii. Eeeee, integritatea mă-sii!


Alte stiri din Editorial

Ultima oră