Merkel şi pituitara ei/ Spaima Greciei

13 Iul 2015 | scris de Sebastian S. Eduard
 Merkel şi pituitara ei/ Spaima Greciei
Zice că Summitul Eurogroup de la sfȋrştiul săptămȋnii trecute, ȋn privinţa Greciei, a decurs greu şi că madam Merkel a fost cel mai dur negociator de la masa tratativelor. Rugaţi să comenteze asupra atitudinii nemiloase a doamnei Merkel, medici de mai multe specializări au răspuns ȋn cor că acest lucru e legat de situaţia biologică deteriorată a doamnei ȋn cauză. “Doamna Merkel stă prost cu nervii”, a spus un foarte cunoscut neurochirurg, “numai io cȋte depresive i-am prescris ȋn ultimii cinci ani! Nu vreţi să ştiţi pe ce e baba asta”, a răspuns acesta cu dispreţ, adăugȋnd chiar că Merkel a fost surprinsă negociind dur cu farmacistele să-i dea antidepresive fără reţetă. (Lucru pe care, de altfel, acestea l-au și făcut, fără să stea prea mult pe gȋnduri!)


La rȋndul său, un binecunoscut endocrinolog a pus atitudinea dură a doamnei Merkel faţă de minunatul popor şi prieten grec pe seama funcţiei glandei pituitare. Se pare că acest micuţ puncticel din mijlocul creierului doamnei Merkel e cel mai responsabil pentru durele negocieri de la sfȋrşitul sătptămȋnii care tocmai s-a ȋncheiat. Răspunzătoare pentru cum depozitează şi secretă hormonii, cȋt şi pentru producţia de urină, glanda pituiatră a cedat nervos din cauza antidepresivelor luate cu pumnul de către nefericita doamnă Merkel şi a intrat ȋn colaps, refuzȋnd să mai lucreze. Drept urmare, doama Merkel e nervoasǎ pentru că nu mai face pipi deloc.

Fără pituitare excelente ale celor aflaţi la masa trativelor, se pare că soarele nu va mai străluci multă vreme pe strada grecilor. Doar Tsipras, spun medicii, se bucură de o pituitară excelentă, dar acest lucru, sincer, nu ajută prea mult. Doamnă Merkel stă prost şi cu progesteronul. După o premenopauză care durează de 20 şi ceva de ani, acum, ȋn sfȋrşit, progesteronul doamnei e varză. Aflat la nivel excesiv, testosteronul doamnei Merkel cunoaşte niveluri impresionante, lucru care o face un negociator fără măsură de dur. Surse de la Bruxelles afirmă chiar că doamna Merkel are ascuns ȋn geantă un aparat de ras pe care-l trece peste faţă de cȋteva ori pe zi, ca să nu i se vadă mustaţa.

Se pare că totul a pornit de la refuzul lui Tsipras de a citi cȋteva manuale de economie politică ȋmpreună cu Merkel. Refuzată şi cu pituitara la pămȋnt, doamna Merkel se răzbună acum cum poate ea mai dur pe prietenii greci, cerȋndu-le nici mai mult nici mai puţin decȋt suveranitatea fiscală. ŢNu mai am ȋncredere ȋn nici un grec”, s-ar fi plȋns aceasta la Hollande, “dar ȋn nici unul, ȋnţelegi?”. Şi apoi s-a uitat adȋnc ȋn ochii lui Hollande să vadă dacă doar o lasă să vorbească sau chiar o ascultă, dar Hollande o asculta.
Seara, dac-a văzut şi a văzut că ȋn pieptul lui Merkel nu bate o inimă ci stă o stȋncă, Tsipras şi-a luat rogojina de plajă şi s-a dus să mai facă o baie. Scrȋşnind printre dinţi “Babă cu pituitara la pămȋnt ce eşti! Malaka!”

Alte stiri din Editorial

Ultima oră