Cozi interminabile pentru plecarea în Rai

03 Iun 2015
Cozi interminabile pentru plecarea în Rai
Până mai ieri eram convins că am auzit despre absolut toate situațiile în care se folosesc pilele și relațiile. Pentru noi, esticii și balcanicii care suntem, e normal de sute de ani să beneficiezi de aceste unelte fie că e vorba de angajare, internare, nuntă, botez sau înmormântare. Culmea intervenției pentru rezolvarea unui favor vine însă din alt colț de lume și e de-a dreptul de necrezut. Un cleric din Daghestan, afiliat grupării teroriste Stat Islamic, se plânge că militanții saudiți din Irak își bagă prietenii și rudele în față la cozile pentru a deveni martiri. Este cam cum se proceda prin anii ’80 cu aprobarea specială semnată de Suzana Gâdea, ca să-ți iei mai repede Dacia mult visată. Atenție, dragii moșului! La ei martir nu e un primar de comună sau prefect de județ care-și durează statuie din timpul vieții și o înfige în piața populară ca să vadă câți supuși îi pupă mâinile de piatră. Islamiștii fac coadă pentru a participa la misiuni sinucigașe. Ca să-și vadă trupurile ciopârțite de bombă în milioane de bucățele, mulți dintre cei neîndreptățiți pleacă din Siria în Irak, unde cozile sunt mai scurte.

’’Saudiții au aranjamentele lor, își pun rudele în față’’, s-a plâns un jihadist simplu, fără relații
Cum vine, nenică, treaba asta? Să-ți bagi neamurile la înaintare ca să moară mai repede! Bine, după regulile lor, cel care rămâne viu, pe lumea asta nefericită, este ăla dezavantajat iar cei ce sar în aer sunt norocoșii Universului, care vor avea acces gratuit la depozitul de fete mari. Ce poate fi mai minunat decât să-ți detonezi brâul cu dinamită întru a te transforma în shaorma pentru corbi?

Brrrr! Sinistru, nu? Și totuși, din primitivismul ăsta pe care noi nu l-am avut de pe vremea dacilor, cred că am putea trage niște învățăminte.

’’Dacă vrem să ajungem în Rai, trebuie să avem o moarte onorabilă. Una dintre metodele cele mai simple e să mori ca un martir’’, explică un puber dornic de afirmare.

Filozofia asta ar trebui s-o aplice și teroriștii din corupția mioritică, chiar dacă denunțul tovarășilor este mai puțin dureros decât sacrificiul suprem.

Din păcate, vitejii noștri nu au de ce să-și dorească martiriul cât timp sunt convinși că, prin acumulările dobândite, și-au construit propriul Rai pe Pământ, în care onoarea e doar o noțiune desuetă.

 

Alte stiri din Editorial

Ultima oră