EXPLOZIV! Ioan Oltean e un gentleman!

09 Dec 2015 | scris de Luiza Moldovan
EXPLOZIV! Ioan Oltean e un gentleman!

E absolut imposibil ca Ioan Oltean să fi avut, vreodată, vreo relaţie de orice fel, cu Crinuţa Dumitrean. Un gentleman în adevăratul sens al cuvîntului, Ioan Oltean o respecta atît de mult pe Crinuţa, că nu s-ar fi atins de ea nici cu o frunză. Crinuţa ar fi vrut mai puţin respect şi mai multă muzică, if you know what I mean, dar personalitatea coerentă şi delicateţea marelui om politic au înfrînt, pînă la urmă, pornirile muzicale ale Crinuţei.

Acum. Ioan Oltean se apără la televizor că e sărac şi cinstit, în timp ce Crinuţa stă cu burta la gură în puşcărie. Minunat semn de devotament şi delicateţe! Vezi? Aşa se poartă un domn!

De altfel, se vede pe Ioan Oltean ce calitate deosebită are. Pentru salvarea speciei noastre aflate pe cale de dispariţie, propun clonarea lui Ioan Oltean, dar clonare industrială, nu aşa. Mai întîi se va face un prototip, ca să vedem dacă se alienează în vreun fel gena delicateţii şi dacă vedem că nu se alienează (şi nu se alienează aşa o genă), îl luăm, frate, şi-l clonăm de-l ia mama lu Tutan Come on.

Pe Crinuţa o lăsăm la răcoare, cu tot burtă la gură şi cînd i-o veni sorocul, improvizăm moaşte din celelalte colege de celulă, că n-are rost să ne deranjăm cu personal specializat. Sau mai bine o lăsăm să nască pe cale naturală de tot, fără anestezii, fără nimic, că oricum, se poartă, cic-aşa e bio să naşti.

Deci, Crinuţa, dragă, te-ai scos! Şi cu burta la gură, şi naştere bio, parcă te şi văd cum alăptezi în duhorile alea de pe acolo, ferindu-ţi bebeluşul de mizeriile din celulă şi luptîndu-te cu mucegaiul de pe pereţi, în încercarea disperată de a-i oferi copilului tău condiţii cît se poate de bune pentru un bun start în viaţă.

Ioan Oltean, în schimb, să fie fericit. Dacă azi colegii lui, intelectualii din Parlament, îl votează cinstit, atunci domnul s-a scos. Se duce acasă şi, fără să se gîndească la Crinuţa, îşi desface o sticlă de şampaie bună şi bea uitîndu-se la emisiunea lui Ciutacu de diseară.

Dar e foarte posibil ca acest lucru să nu se întîmple, caz în care, încă o mostră de injustiţie cîinească made in Romȃnia se va fi petrecut.

Nu. Ioan Oltean e un gentleman!

Alte stiri din Editorial

Ultima oră