Îndrumar de manipulare - studiu de caz

07 Feb 2017 | scris de Cătălin Roșioru
Îndrumar de manipulare - studiu de caz

Ieri va recomandam articolul de pe miscareaderezistenta.ro, cu decalogul lui Chomsky despre manipulare. Şi nu mă aşteptam să dau atât de curând peste un exemplu perfect.

Pentru că am auzit un oarece politician folosind taman tehnicile de manipulare descrise în decalog.

Ne-a ameninţat onorabilul cu securitatea, cu armate de securişti care o să ne pândească fiecare mişcare, care să ne dicteze ce şi cum să gândim. Cu toate că, pentru generaţiile născute după '89, nu ştiu câtă valoare are ameninţarea asta.

Şi pentru ca lucrurile să fie şi mai grave, l-a scos de la naftalină şi pe Laszlo Tokes. Îl mai ştiţi, nu? Da, mai trăieşte, însă e o altă marotă care pentru tinerii de azi nu înseamnă mare lucru.

Iar ca un finit coronat opus, s-a apucat să spună că se rupe România în bucăţi, că Dodonul aburit de vodcă de peste Prut, o să ne ia Moldova, că Transilvania o vinde Iohannis nemţilor, de Muntenia n-a zis nimic, c-ar rămâne dumnealui fără obiectul muncii.

Vă daţi seama în ce lume îngrozitoare trebuie să trăiască onorabilul? Ce fantome oribile îi ies de sub pat, ce scheleţi a stivuit în dulap, ce amintiri îl torturează? În condiţiile astea mă mir că n-a ajuns la recalificare la numărul 9. Ce spuneţi, că ar trebui? Aşa mă gândeam şi eu.

Şi peste tot scenariul ăsta apocaliptic, de undeva din fundul pământului se aude strigătul lui Soros: lăsaţi-mă-n pace, că m-aţi adus în sapă de lemn!

Alte stiri din Editorial

Ultima oră