Iarna europeană ce va să vină...

03 Sep 2015
Iarna europeană ce va să vină...
Undeva în Austria, într-un lagăr de exterminare pe roți, au pierit 71 de sirieni, goniți din țara lor de cancerul politic. Boala asta nimicitoare a fost adusă acolo, ca și în Afganistan, Egipt, Irak sau Libia, de SUA. S-a invocat dreptul la democrație al popoarelor cărora turbanul le strângea, chipurile, libertatea de hamburger. Ca întotdeauna, gloata a luat în serios pretextul și i-a dat jos pe dictatorii Mubarak, Saddam și Gaddafi. Americanii și-au frecat mâinile de satisfacție, afacerea anunța profituri uriașe. Fără tiranii aceia odioși, care, altădată, le fuseseră parteneri onorabili în destule mizerii zonale ori planetare, bogățiile solului și subsolului puteau fi controlate discreționar de Administrația de la Washington.

Eliberarea petro-noroadelor s-a numit, cum altfel?, Primăvara arabă. Din mugurii minciunii s-au născut teroarea și haosul, războaiele fratricide. Peste noapte a apărut și un stat așa-zis islamic, continuator al sângeroasei Al Qaeda de odinioară, cu temutul bin Laden ideolog și strateg, altă invenție a scamatorilor de peste Ocean. Care l-au scos din joc printr-un șiretlic în stare să-i tragă pe sfoară numa pe oligofreni. Yankeii aveau nevoie pe mai departe de un bau-bau transnațional care să justifice dementa industrie de război de acasă. Așa a început migrația arabilor către Bătrânul Continent (a câta oare?), din calculul pragmatic și cinic, mirosind a dolari, al Terminatorului Mondial.

Europa trebuie slăbită întruna, doar este competitorul cel mai puternic al Americii. Mai întâi Ucraina, apoi Grecia, pentru ca acum valul refugiaților islamiști (350.000 de la începutul anului, dintre care 2.500 au murit) să anunțe... Iarna europeană.

Dumnezule mare, câte samavolnicii se înfăptuiesc în numele libertății și al democrației!

*

Uniunea Europeană dă semne de slăbiciune, nu este pregătită de asaltul imigranților. Un asalt pregătit cu minuție de alții. Ungaria ridică de zor garduri de sârmă ghimpată și ziduri de beton. Omenirea are tradiția zidului - chinezesc, berlinez... De-a pururi! Sârbii parcă i-ar copia și ei, numai noi, românii, stăm liniștiți. Cine să vină aici, de unde pleacă milioane de disperați ? Deși se aude că, prin noiembrie, ne vor vizita vreo 2.000 de migratori. Musafirii musulmani nu sunt primiți cu pâine și sare, ci cu pulanul și cu duba, întrebați-i pe greci... Alteori cu autotrenuri frigorifice, devenite camere de gazare, cam așa arată anul 2015.

Culmea, destui nătângi îi tot așteaptă pe... americani. Lumea s-a smintit rău și nu învață nimic, măcar din pildele prezentului, dacă trecutul nu mai inspiră pe nimeni. O Americă în care dezaxații umblă nestingheriți pe stradă, drogați și înarmați până-n gât, că, deh, acolo s-a născut democrația. Și dreptul de a ucide când ți se năzare, chiar și în direct, cum s-a întâmplat deunăzi în Virginia.

Ce neghiobie să iei drept model un astfel de moloh și să-l delegi să-ți reprezinte pretutindeni interesele... Să nu ne vindecăm niciodată de manipularea asta ordinară cu visul american?

În ritmul acesta, Europa va fi o amintire numai, în ceea ce însemna civilizație, cultură și religie. Mâna americană, pervers înmânușată, o va sugruma în viitorul cel mai apropiat, fără milă și remușcări. Doar are vaste antecedente în exterminarea altora din pricini felurite – ba militare, ba economice, ba politice. Molohul acesta nu se va vindeca în veci de obsesia de a dicta, singur și prin forță, oriunde i se pare că e rost de gheșeft. Și tot spre noi, europenii, se vor îndrepta, după un plan vechi și riguros, armatele de transfugi. Valurile migratoare, înrolate sub Coran, nu se vor opri până când moscheea nu va lua locul catedralei. La urma urmei, biserica Sfânta Sofia a fost, la început, un lăcaș ortodox, pentru ca apoi să i se adauge minaretele și semiluna. Brr, ce iarnă se ițește la orizont !

*

În sfârșit, cel mai înalt munte din Alaska își va primi înapoi numele dat de băștinași, dar șters de americani. Politicienii de pe Potomac îl botezaseră populist, după un președinte de-al lor, McKinley, asasinat și el demult. Gestul actualului locatar de la Casa Albă va rămâne în istorie, încununând două mandate eșuate. De-ar pricepe o dată și-o dată și mamelucii din Valahia că Axa București- Washington e aducătoare de nenorociri...



 

Alte stiri din Editorial

Ultima oră