Butoiul lui Diogene. Cum s-au făcut doi popi frate cu Dracu'

24 Sep 2015
Butoiul lui Diogene. Cum s-au făcut doi popi frate cu Dracu'
Se spune că banul e ochiul Dracului. Vă daţi seama ce privire ageră şi hipnotică are Ucigă-l Toaca, din moment ce a „citit” năravul lăcomiei cuibărit în sufletele a doi popi (slabi de înger!)din două parohii din Mureş? Slijitorii Domnului, dacă se mai pot numi aşa, spurcaţi la bani, au uitat de cele sfinte şi s-au lăsat vrăjiţi de ochiul Dracului.

Ce făceau aceştia? Povestea e aşa: câţiva traficanţi, racolau copii de rromi din cartierele sărace din Târgu-Mureş sau Târnăveni, negociau cu familiile acestora şi-i luau în Franţa, unde-i puneau să cerşească. Înainte de a părăsi cu ei ţara, treceau pe la parohiile celor doi popi. Rolul acestora era să-i pună pe copii să jure cu mâna pe Biblie că nu vor fura nici un ban din sumele pe care le vor strânge pe străzi, ci îi vor da pe toţi traficanţilor. Ba mai mult, cei doi aveau şi o evidenţă strictă a copiilor aduşi de membri reţelei pentru depunerea jurământului.

Copiilor li se promitea transport, masă şi casă în străinătate şi 500 de lei pe lună. Numai că, o dată ajunşi pe străzile oraşelor, mâncau din gunoaie, dormeau pe sub poduri sau prin parcuri, lundu-li-se toţi banii. De cei 500 de lei nici nu putea fi vorba. Minorii care vroiau să fugă erau aspru pedepsiţi.

Se spune să nu faci ce face popa, să faci ce zice popa! Da, dar când popa zice să juri, făcând jocul murdar al unor traficanţi nenorociţi certaţi cu legea, cum e? Cu mâna cu care au botezat, cu mâna cu care şi-au făcut adesea semnul crucii, cu mâna cu care au miruit, au împărtăşit şi-au dat sfânta anafură, cu aceeaşi mână au apăsat pe Cartea Sfântă mâinile copiilor exploataţi, punându-i să jure că vor fi cinstiţi cu cei care-i exploatează.

Cum e să slujeşti pe Dumnezeu în biserică şi în afara ei să te faci frate cu Dracu'? Cum mai poţi avea încredere în preoţi, cum mai poţi crede că sunt reprezentanţii Domnului pe pământ? Cum mai poţi să-ţi pui sufletul pe tavă atunci când te spovedeşti? Cum mai poţi să-i laşi să predea Religia în şcoli? Cum mai poţi să crezi pildele din Biblie pe care le propovăduiesc, când Cartea Sfântă devine garantul unor traficanţi?

Lacomi, fără nimic sfânt, îndrăgăstiţi de bani, s-au făcut frate cu Dracu'! Numai că, până să treacă cu el puntea, a intrat DIICOT pe fir. Acum, degeaba se roagă Tatălui Ceresc, mizând pe iertarea din ceasul al doisprezecelea. Ceasul anchetatorilor s-a oprit la ora 11. Mai poţi avea încredere în popi? 

Alte stiri din Editorial

Ultima oră