Ameninţări la Rădăuţi! Vasilica vrea să fie primăriţă acolo!

16 Iul 2015 | scris de Sebastian S. Eduard
Ameninţări la Rădăuţi! Vasilica vrea să fie primăriţă acolo!
Cetăţenii oraşului Rădăuţi răsuflă uşuraţi de când au aflat că vine senatoarea Vasilica să le pună ordine-n lucruri. „Eu una m-am săturat de Carcalete ca de mere pădureţe”, a zis o rădăuţeancă privind cu amar în jurul ei, că adică uită-te şi tu că n-a făcut nimic Carcalete ăsta, doar toacă banii primăriei şi gata. „Şi eu la fel”, a sărit imediat un alt rădăuţean, găsind de cuviinţă să mai aştepte să se răcească ciorba rădăuţeană care se află în faţa lui.

Toată lumea din Rădăuţi o aşteaptă cu nerăbdare pe Vasilica să vină de la Bucureşti să se facă primăriţă la ei în oraş. „E nevoie de o mînă de fier, e nevoie de o voce puternică, e nevoie de o schimbare, e nevoie de Vasilica”, a zis un alt om, de profesie poet şi membru în clubul şahiştilor din urbe.

„Sîntem o comunitate mică, dar inimoasă”, a făcut altcineva, „sîntem cuminţi, stăm unde ne pui, mîncăm tot la masă, sîntem foarte, foarte ascultători”. „Întrebarea care se pune este nu dacă Vasilica merită să fie primăriţa noastră, ci dacă noi merităm ca Vasilica să fie primăriţa noastră”, a spus un domn care părea mai intelectual, aşa. „Într-adevăr”, a răspuns o doamnă care cosea un ciorăpel de copil, „aşa e! Poate că totuşi noi nu sîntem demni ca Vasilica să fie primăriţa noastră, la asta nu mă gîndisem, bine spus, domnu' Cucu”.

Da. Corect. Dacă rădăuţenii nu sînt oameni demni de Vasilica? Se gîndeşte, oare Vasilica în ce se bagă? Se gîndeşte, oare, Vasilica la ce saloane or fi în Rădăuţi? Dacă e prea ieftin să-ţi facă părul? Dacă rămîi cu bani în buzunar chiar şi după două – trei coafuri??? La asta se gîndeşte Vasilica? Unde să se ducă Vasilica cu genţile alea pe care le are? La ce o să-i mai trebuiască Vasilicăi pantofii ei imenşi, cu toc cui, cine să se uite la ea, în această mică, dar inimoasă comunitate de cetăţeni respectabili, cu valori şi principii solide? Se gîndeşte Vasilica la faptul că, poate, (doar poate!) în Rădăuţi nu există spa-uri?

Sau că, dacă există, toată lumea cunoaşte pe toată lumea şi toate poveştile şi toate toate? I-ar plăcea Vasilicăi să-şi împărtăşească idealurile ei cele mai intime cu toate doamnele care, se ştie, nu-şi pot ţine informaţiile numai pentru ele, ci le forwardează, înfrumuseţate dramatic, ca să ştie toată lumea? Se gîndeşte Vasilica la cum ar fi să meargă pe stradă, ca o primăriţă şi toată lumea s-o salute, să vrea să-şi facă selfie-uri cu ea? Îşi imaginează Vasilica cum e să mănînci o şaorma cu de toate mergînd pe stradă, în Rădăuţi? Adio, intimitate! Adio, şaorma cu de toate! Adio, pantofi şi adio, idealuri intime!

Vasilica! Vasilico! Fată, deci îţi spun, te avertizez, ca pe copilu meu te avertizez! Ai grijă în ce te bagi, că nu ştii ce te aşteaptă! Io înţerleg spiritu tău de administrator, înţeleg şi faptul că-ţi pasă, chiar îţi pasă de soarta rădăuţenilor şi d-aia vrei să-i conduci ca o mamă iubitoare, pe drumul cel bun! Înţeleg obsesia ta pentru rădăuţeni. La urma urmei, cine n-o are?!?
Dar totuşi. Fată! Deci eu îţi zic. Să nu zici că nu ţi-am zis!  

Alte stiri din Editorial

Ultima oră