Alinuța, corigentă, deși Iohannis o vedea de olimpică

12 Dec 2016 | scris de Sebastian S. Eduard
Alinuța, corigentă, deși Iohannis o vedea de olimpică

Infrângerea de la 11 decembrie este în primul rînd a lui Iohannis. Activitatea palidă, ieșirile amuzant-grotești și reflexele atenuate, au făcut ca prezidențialitatea inexistentă a acestuia (ca să nu zicem lipsa de personalitate) să se reflecte și asupra partidului care l-a propulsat – PNL. Și pe care a încercat să îl împingă dar doar așaaa, timid, cu zâmbetul unui actor din eșalonul doi care prinde o reclamă la Colgate.

Implicarea sa în meciul pentru determinarea conducerii PNL face ca, teoretic, să poarte cu sine și responsabilitatea rezultatelor catastrofale din alegeri.

Dacă își va asuma ceva, e altă problemă.

Alina Gorghiu nu a invățat nimic din alegerile locale din vară. Numirea unei serii de 3-4-5 candidați la Primaria Bucureștiului a fost unică în istoria alegerilor din Romania. Că cine i-a mai numărat?

Ce a facut Alinuța de alegerile parlamentare? A organizat atât de bine lucrurile în teritoriu, încât rezultatele sunt cel puțin ciudate. Am putea vorbi de sabotaj? Nu avem date, însă se potrivește minunat de bine.

Să recapitulăm.
Maramureș, fief al PNL, cu primarul Catalin Cherecheș în arest la edomiciliu a reușit cea mai slaba prezență la urne din țară– 31,62%.
Timiș a fost și el la coadă, deși e județul unde candidează însăși Alina Gorghiu. Care îl are de partea sa pe Nicolae Robu, primar al Timișoarei și vicepreședinte PNL
Tot acolo s-a aflat și Arad, municipiu care l-a dat pe Gheorghe Falcă, șeful campaniei PNL.
Sibiu, cu 36,91%, județul care l-a dat pe Iohannis a făcut și el 36,91% - sub prezența de vot națională.

Acum toată lumea aruncă cu pietre în Alinuța. I se cere demisia, iar ea, în spatele ochelarilor kinky de bibliotecară ușor perversă spune că lucrurile încă se pot drege. Parcă am vorbi de o ciorbp de burtă, nu de rezultatul unor alegeri.

Stăm și ne gândim. Până la urmă nu copilul este de vină dacă părintele îi pune volanul în mână și îi dă cheile de la mașină. Vina este a părintelui care (se presupune) are mai multă experiență și te lasă de capul tău. Dacă tatăl, cu zâmbetul a la Colgate, te mângâie pe creștet și spune că poți, normal că tu, copilul pe care toată lumea îl laudă, ți-o iei în cap.


Iar stâlpi pe marginea drumului sunt suficienți. În politică, contrar legilor fizicii, sunt chiar unii care chiar vin spre tine.

Alte stiri din Editorial

Ultima oră