Alcoolul dăunează grav bunului simț

19 Iun 2017 | scris de Cătălin Roșioru
Alcoolul dăunează grav bunului simț

Sâmbătă m-am prezentat ca tot cetăţeanul amator de muzică bună, la Arena Naţională, nu ca să-njur şi să sparg seminţe, ci ca să-i ascult pe LP şi Kings of Leon. N-o să stau acum să vă povestesc cât de fain a fost concertul, ce voce nebună are LP, cât de profesionişti sunt Kings of Leon, cum au sunat ba ca Status Quo, ba ca Dire Straits, ba ca U2, cum au săltat stadionul în picioare cântând country de la ei de acasă, n-o să vă spun ce aţi pierdut dacă n-aţi fost la locul cu pricina, deşi aţi cam pierdut, nu, despre altceva aş vrea să vorbesc acum.

Dacă vreodată cineva va iniţia un proiect de lege prin care la concerte să se interzică băuturile alcoolice, eu aş fi primul care aş susţine măsura, chiar dacă sunt conştient că aş avea carne în frigider pentru un cincinal cel puţin.

Pentru că românul, după câteva beri, că una nu-i ajunge, devine foarte volubil, chiar deranjant de volubil. Şi de unde la începutul concertului era frumos, toată lumea asculta, dansa, cânta, dintr-o dată au început unii concetăţeni să discute probleme existenţiale fix în mijlocul onoratei adunări. Şi vă daţi seama cât de stringente erau problemele, dacă se auzeau prin toată muzica de la 20 de metri de scenă. Prima dată am crezut că am ghinion şi-am nimerit eu prost, aşa că m-am mutat mai încolo niţel. Şi-am dat din lac în puţ, pentru c-am nimerit între două grupuri de discuţii aprinse.

Mai oameni buni, întreb şi eu, nu dau cu parul, de ce aţi venit voi la concert? Ca să vă umpleţi fizicul cu alcool şi să dezbateţi probleme esenţiale? Păi nu mai bine mergeaţi la o terasă?

Ieşeaţi şi mai ieftin şi nici nu vă deranjau 40.000 de oameni turbulenţi care aveau tupeul să cânte în jurul vostru şi să vă deranjeze.

Mare ţi-e grădina, Doamne!

Alte stiri din Editorial

Ultima oră