Ai noștri au prins aripi

03 Aug 2015
Ai noștri au prins aripi
 Niuiork și Catena Ciobanu sunt doi români de etnie exotică ce trăiesc de ceva vreme în Asia. După ce au muncit prin toată Europa și și-au ctitorit, fiecare, câte o vilă cu 27 de turnuri de control, cum au văzut ei la Aeroportul din Frankfurt, s-au gândit că n-ar fi rău să-și redescopere obârșiile. Așa au ajuns în Mumbai, capitala statului indian Maharashtra, unde aveau să constate că trebuie să-și identifice rudele printre cei aproape 17 milioane de locuitori care, toți, semănau perfect cu ei. Când nu erau cocoțați în arborele genealogic, își umpleau timpul  cu  îndeletnicirea-hobby, strângerea de fier vechi. În urmă cu trei luni, destinul și afacerile le-au purtat pașii pe Insula Reunion din Oceanul Indian. Zilele trecute, la prima oră a dimineții, perechea de  tineri întreprinzători zgâria, ca de obicei, nisipul plajei cu detectoarele de metal. Catena trăgea după ea un căruț de butelii în care strânseseră deja un cadru de bicicletă, o frapieră, 38 de lingurițe și un cric de mașină.

·         Cateno, am scăpat dă sărăcie, fă! Ia uite ce ne-a trimis Budha al nostru în apă, zise Niuiork, frecându-și mâinile bucuros.

·         Ole-le, Niuiorkule! Ce dă marfă, mâncați-aș nasu’ tău! Dă fuga și trage-l la mal, că io nu fac cotact cu apa.

Niuiork intră în valurile oceanului planetar și scoate ditamai aripa de avion pe care încă se mai putea citi MH370.

-MH? Ăsta e avionu’ dă Mehedinți. Hai să-l luăm până acasă, propuse Catena.

-Cum să zburăm, fă, cu ăsta, nu vezi că nu e întreg? Am prins decât o haripă. Pare dă Boeing 777. Luăm o grămadă dă lovele pă el.

-Boing ziseși, Niuiorce? Păi, ăsta nu e aeroplanu’ ăla din Malaysia la care i-am băgat noi zacăr în rezervor?

-Taci din gura ta, fă, că ne mai aude careva. Ăla e, îhî! Uite că culegem roadele abia acuși. Trebuie să iau brusc legătura cu Abdul Aziz Kaprawi, ministru’ Transporturilor malaiesiace. Cu o șpagă mișto, el ne poate da cel mai bun preț pă marfa asta.

-Ba, io zic să vorbim mai întâi cu consulu’ nostru de la Bonn, Medelin. Să mor dacă n-o vinde Medelin lu’ ăia dă la Mercedes dă cinșpe ori mai scumpă. Că ăia are nevoie de tablă bună la caroserie ca să se concurează cu Bemveu’.

-Cateno, da’ știi, fă, că nu ești proastă? Nu ești proastă deloc, să înnebunesc io. Cu Medelin facem biznisu’. Oricum trebuia să-l vizităm ca să-i ducem vioara Slătarivarius care i-am luat-o din China. Că lui îi plac mult să cântă.

-Îi plac să cântă că e dirijor. D-aia l-a pus ăia să dirijează ambasada. Că e dirijor, concluzionă Catena, cu gândul  plutind deja la cumpărăturile de aur din Dubai.    

 

Alte stiri din Editorial

Ultima oră