George R. R. Martin dezvăluie care este personajul din Game of Thrones care nu va muri (VIDEO)

03 Dec 2016 | scris de Cristi Semeghin
George R. R. Martin dezvăluie care este personajul din Game of Thrones care nu va muri (VIDEO)

Cu zâmbetul pe buze, datorită celebrității și conturilor umplute de creația sa, George R. R. Martin a răspuns la întrebările primite din partea fanilor, extrase aleator, dintr-o urnă.

Una dintre acestea a fost dacă autorul crede în finaluri fericite. El a răspuns că astfel de finaluri convenţionale, precum cel făurit de J.R.R. Tolkien în ''Stăpânul inelelor'', nu au loc în istorie şi nu se petrec în viaţa reală. ''Nu pot spune cum se va încheia seria, dar pot spune că va fi probabil un sfârşit dulce-amărui'' mai degrabă decât unul fericit'', a declarat George R. R. Martin.

De asemenea, întrebat dacă va mai omorî vreunul dintre personajele preferate ale fanilor, scriitorul american, care pe multe din personajele sale le-a popit, atunci când toată lumea se aștepta cel mai puțin, a oferit un răspuns glumeț spunând că acest lucru are o limită: ''Soţia mea are un personaj preferat şi a ameninţat că mă părăseşte dacă îl omor'', fără să ofere vreun indiciu despre care ar fi .

Întrebat care dintre personajele create ar fi un bun conducător în lumea reală, George R.R. Martin a declarat că acesta ar fi Tyrion Lannister care ''nu ar fi neapărat un lider iubit, dar ar avea intelectul necesar pentru asta (...) şi nu ar fi naiv''. ''Sau Dany (Daenerys), dacă şi-ar aduce dragonii'', a subliniat scriitorul adăugând că rezultatele ''alegerilor din Statele Unite ar fi fost foarte diferite dacă Hillary Clinton ar fi avut dragoni''.

Fericiți înțelegătorii de limbă spaniolă, căci ei vor și pricepe traducerea făcută declarațiilor lui R. R. Martin din clipul video următor, singurul existent de la conferința de presă! 

Alte stiri din Carte

Ultima oră