Cele mai citite cărți din 2015. „Suge-o Ramona” și trilogia erotică Fifty Shades, în top

06 Ian 2016 | scris de Sebastian S. Eduard
Cele mai citite cărți din 2015. „Suge-o Ramona” și trilogia erotică Fifty Shades, în top

Trilogia Cincizeci de umbre, cartea lui andrei Ciobanu „Suge-o Ramona”, două volume semnate Corina Ozon, „Nopțile amanților” și „Zilele amanților”, la care se adaug câțiva „clasici” precum Tudor Chirilă sau Paolo Coelho (apropo, volumul se cheamă „Adulter”) – iată câteva repere pentru a ne da seama ce au gustat cititorii...

O trilogie deja celebră, un film deja controversat

Pe parcursul întregului an trecut, pe locul întâi în topul elefant.ro cu privire la autorii străini preferați de români este cunoscuta scriitoare britanică E L James cu deja faimoasa poveste „Cincizeci de umbre ale lui Grey. Versiunea lui Grey”. Popularitatea cărții a fost întreținută și de lansarea filmului pe marile ecrane din România pe data de 13 februarie 2015. La fel de recunoscut și apreciat de cititori a fost și volumul „Hoțul de cărți” scris de Markus Zusak. Povestea personajului principal Liesel are loc în anul 1939 în Germania nazistă și a atras atenția prin modul în care a fost transmisă dragostea nemarginită a fetiței față de cărți și prin puterea cuvintelor de a crea lumi. Tot în clasamentul autorilor străini preferați de români se află și întâmplările trăite de Rachel, personajul cheie din volumul „Fata din tren”, semnat de Paula Hawkins și relația de cuplu care atinge noi culmi și abisuri cu fiecare zi din romanul Fascinația scris de Sylvia Day.

Autori români

Tot în anul 2015, cei mai citiți autori români conform elefant.ro au fost Irina Binder, Cris Simion, Ioana Chicet-Macoveiciuc, Andrei Ciobanu și Tudor Chirilă. Astfel, locul întâi este ocupat de cele două volume „Fluturi”, care au fost cele mai vândute și în anii 2013 și 2014 datorită trăirilor omenești narate de autoare, în care de cele mai multe ori se identifică cititorii. Pe locul doi în clasamentul cărților scrise de autori naționali este „Ce ne spunem când nu ne vorbim”, poveste în care personajul principal se redescoperă pe sine după o serie de întâmplări neașteptate. Poziția a treia îi revine cărții “O să te țin în brațe cât vrei tu și încă o secundă” lansată în luna septembrie, care surprinde în rândurile sale o poveste adevarată a unei familii fericite.

Top eBook

În topul cărților în format digital, în anul 2015 românii au ales lecturile mai siropoase astfel încât locul întâi revenindu-i lui Andrei Ciobanu cu scrierea „Suge-o, Ramona!” O poveste semi-amuzantă, pozițiile doi și trei fiind ocupate de scriitoarea E L James pentru cărțile Grey. Versiunea lui Christian și Cincizeci de umbre ale lui Grey. Volumul I. Alte cărți preferate de români pentru a fi citite în format digital sunt „Zilele Amanților” de Corina Ozon, „Adulter” de Paulo Coehlo și „Cartea Vietii” de Deborah Harkness.

Alte stiri din Carte

Ultima oră