Fiul lui George Simenon, în vizită la București

05 Dec 2016 | scris de Sebastian S. Eduard
Fiul lui George Simenon, în vizită la București

Vă mai aduceți aminte de personajul Maigret? Creat de nu mai puțin celebrul scriitor francez Georges Simeon? Ei bine, fiul acestuia, John, se va afla zilele acestea la București.

Vineri, 9 decembrie, ora 19.00, la Libraria Humanitas de la Cismigiu (Bdul Regina Elisabeta 38), va avea loc o intilnire cu John Simenon, fiul celebrului si indragitului creator al lui Maigret, Georges Simenon.

Intilnirea cu John Simenon face parte dintr-un turneu mai amplu sustinut de acesta in perioada urmatoare in Europa de Sud-Est, turneu dedicat cartilor unuia dintre cei mai cititi si iubiti autori de literatura politista din intreaga lume.

La intilnirea cu cititorii, alaturi de John Simenon, vor participa: scriitoarea Daniela Zeca-Buzura, Nicolae Constantinescu, traducatorul cartilor lui Georges Simenon in Romania, Eric Poppe, Delegat Valonia-Bruxelles la Bucuresti, Adrian Serban, Director editorial Polirom.

Discutia va avea loc in limbile romana si franceza, cu traducere simultana, si va fi moderata de Mihaela Dedeoglu, realizator Radio France International, Romania.

Georges Simenon (1903-1989) a scris peste 200 de romane, traduse in peste cincizeci de limbi, dintre care 77 de romane şi 28 de povestiri avindu-l drept personaj principal pe celebrul Maigret. Pina astazi, cartile sale au fost vindute in peste 850 de milioane de exemplare in intreaga lume.

John Simenon s-a nascut in 1949 in Tucson (SUA). Este al doilea din cei 4 copii ai lui Georges Simenon. Dupa un MBA la Harvard, lucreaza in industria cinematografica si devine vicepresedintele 20th Century Fox International la Londra, apoi la Los Angeles, este producator independent si director operational pentru America de Nord al Studio Canal+. Din 1995, John Simenon gestioneaza drepturile de autor ale tatalui sau.

Editura Polirom a lansat in anul 2007 Seria Maigret, serie ce cuprinde cele mai reusite romane politiste ale scriitorului belgian, avindu-l in centru pe celebrul comisar Maigret, si in care au aparut pina in prezent nu mai putin de 81 de volume.

De asemenea, incepind cu anul 2013, Polirom a lansat proiectul editorial Integrala Maigret – 75 de romane si 28 de povestiri reunite in 10 volume. Cititorii pasionati de literatura politista pot gasi pe www.polirom.ro si in librarii primele sase volume din Integrala dedicata unuia dintre cei mai indragiti detectivi, personajul-fenomen Maigret, care continua sa fascineze.

Alte stiri din Carte

Ultima oră