Nu ignora! Cinci semne că urmează să fii dat afară de la locul de muncă

11 Aug 2015
Nu ignora! Cinci semne că urmează să fii dat afară de la locul de muncă
Micile schimbări de la locul de muncă pe care ești tentat să le ignori ar putea fi tocmai cele care prevestesc demiterea ta, consideră specialistul în succesul în carieră și trainer în dezvoltare personală Hanno Poggemoller, citat de revista germană Focus.  

“Dacă lucrezi în același loc de mai mult timp, o să ajungi să te familiarizezi cu spațiul, colegii și atmosfera. Tocmai de asta trebuie să rămâi foarte atent când lucrurile încep să se schimbe. Chiar și un șef neobișnuit de prietenos poate fi un semn că urmează să fii dat afară”, consideră expertul.

Iată care sunt principalele cinci semne pe care trebuie să le ai în vedere: 

 • Șeful nu mai comunică cu tine
   
 • Întreruperea comunicării cu superiorul este întotdeauna o problemă, mai ales dacă erați obișnuiți să vorbiți lucruri mărunte, cum ar fi planurile de weekend sau situația în familie. Este un semnal de alarmă. Comunicarea este principalul indiciu.

 • Superiorii evită să îți răspundă
   
 • Absența comunicării are la bază în mod obișnuit eliminarea unor locuri de muncă. Fie că vorbim despre o restructurare masivă, vinderea companiei sau desființarea unui department, superiorii se feresc să răspundă la întrebări legate de viitor. Acesta este deja un semnal de alarmă.

 • Oamenii importanți părăsesc compania
   
 • Un alt indiciu că urmează schimbări importante în companie este comportamentul oamenilor importați, decisivi, cei care duc greul. Când mai mulți astfel de angajați părăsesc brusc compania, atunci trebuie să fii pe fază, fiindcă acești oameni dețin întotdeauna mai multe informații decât tine.

 • Șeful a început să te controleze
   
 • Fiecare angajat traversează diferite faze în cadrul unei companii. Când ești nou, șeful este apropiat de tine, încearcă să te ajute și să se convingă că te descurci. Cu cât o faci mai bine, șeful începe să își diminueze controlul. Dacă dintr-o dată lucrurile încep să o ia în sens invers, este un semnal că șeful nu mai este mulțumit de tine.

 • Părerea ta nu mai contează
   
 • Cu cât este mai vechi, un angajat începe să joace un rol esențial pe un anumit segment din companie, iar șefii încearcă să profite de acest atu. În momentul în care părerile și propunerile tale sunt tot mai mult ignorate sau respinse, semnalul nu poate fi decât negativ și trebuie să te pregătești pentru ce e mai rău, consideră expertul german.

   

  SHARE

  Eurofrutas Temporar

  Alte stiri din Cariere

  Ultima oră