Statuie vie sau gunoier? 8 joburi cu salarii de peste 40.000 de euro fără să ai Bac-ul

10 Ian 2020 | scris de Istvan Deak
Statuie vie sau gunoier? 8 joburi cu salarii de peste 40.000 de euro fără să ai Bac-ul

Vestea proastă e că trebuie să vă mutați din România și să acceptați să faceți lucruri pe care 99% dintre cetățenii planetei nu sunt dispuși să le facă. Finanzen100.net a alcătuit un top al celor mai bine plătite locuri de muncă fără diploma de Bac din Germania.

Gunoier
Să ne exprimăm elegant: angajat al unei firme de salubrizare. Nu e chiar cel mai plăcut loc de muncă, mai ales dacă nu suporți mirosul puternic. Aici poți să ajungi lejer și cu o diplomă de 8 clase sau absolvent al unei școli profesionale. Venitul mediu brut garantat este de 40.000 de euro pe an, adică 3.350 de euro pe lună.

Tehnician ascensor
Cu cât se construiesc blocuri mai înalte și mai multe, cu atât cresc șansele tale la un venit consistent. Fiind o profesie rară, dacă ești un bun specialist și ai ani de experiență în domeniu, poți ajunge usor la un venit anual de 50.000 de euro, peste 4.000 de euro pe lună.

Oenolog
Practic, vorbim de degustătorul de vin. Pare o meserie ușoară, însă în realitate este unul la care se pricep și se califică foarte puțini. O specializare în domeniu durează un an și 1200 de ore de studiu. La sfârșitul unui an puteți depăși un venit anual brut de 53.000 de euro.

Persoană care îmbălsămează
Ca să nu ne pierdem în termeni precum thanatos-practician, vorbim de angajatul de la morgă sau pompe funebre care se ocupă cu îmbălsămarea unui corp neînsuflețit. Pentru acest job deloc atractiv este nevoie și de un psihic puternic. Dar și veniturile sunt pe măsură: peste 60.000 de euro pe an. Scumpă este și specializarea în domeniu: 4.800 de euro.

Statuie vie
Apar în toate piețele centrale din orașele mari. Concentrarea și meditația își au rolul lor și sunt răsplatite financiar pe măsură. Într-o zi de vară însorită poți câștiga și 500 de euro. Problema este că jobul este limitat doar pe perioada lunilor calde, de aceea venitul mediu anual nu va depăși 65.000 de euro.

Copil de mingi de golf
Este cu siguranță un loc de muncă aparent plăcut, care nu necesită studii și o specializarea foarte rafinată. Există un singur punct care face diferență. “Copilul de mingi” trebuie să scoată mingile de golf și din lacurile de pe terenurile de golf, ceea ce transformă această activitate în una periculoasă.
O minge de golf nouă costă 4 euro. Una folosită și curățată se vinde la 0,80- 1 euro. Anual ajung 80.000 de mingi de golf în apă. Copiii de mingi de golf profesioniști ajung să câștige anual în medie sume de 66.000 de euro.

Escortă
A nu se confunda cu o prostituată. În lumea modernă sunt oameni care sunt dispuși să plătească 50 de euro pe oră doar pentru a fi ținuți în brațe și nimic mai mult. Activitatea nu implică în nici un fel nuditate și relații sexuale. O astfel de persoană ajunge să câștige anual peste 70.000 de euro.

Bucătar pe submarin
Din Australia până în SUA este un job foarte râvnit. Nu este chiar cel mai plăcut loc de muncă din lume, dar nici nu trebuie să fii un mare specialist. Trebuie doar să accepți să prepari niște produse din conserve. Pentru asta ajungi să fii remunerat cu 140.000 de euro pe an. 36.500 de euro este suma garantată la semnarea actelor, la care se adaugă și alte bonusuri.

Alte stiri din Cariere

Ultima oră