Profesor doctor Mircea Beuran: „Chirurgul poate să rezolve mari dezordini biologice cu mintea, inima și mâna!”

05 Iun 2015 | scris de Cristi Severin
Profesor doctor Mircea Beuran: „Chirurgul poate să rezolve mari dezordini biologice cu mintea, inima și mâna!”
Profesor doctor Mircea Beuran, şeful Clinicii de Chirurgie Generală a Spitalului de Urgenţă Floreasca, îşi sărbătoreşte la 5 iunie ziua de naştere. La ceas aniversar, îi spunem “La mulţi ani!”

A constituit la Spitalul de Urgenţă Floreasca o echipă de medici chirurgi valoroşi, pentru că nu este uşor să te situezi în linia întâi în lupta contra cronometru pentru salvarea unui pacient aflat la frontiera dintre viaţă şi moarte. Obiectivul profesorului doctor Mircea Beuran a fost dintotdeauna performanţa, un indice calitativ care nu dă niciodată rateuri.  Să să ai cap, inimă şi mână, toate trei de performanţă. Dacă acestea se găsesc laolaltă, atunci viziunea medicului chirurg este clară şi rezultatul muncii sale meticuloase, pe măsură. Care este imboldul care îl îndeamnă pe profesorul doctor Mircea Beuran să meargă înainte oricât ar fi de greu? “Voința de a oferi zilnic, semenilor mei liniștea fizică în confruntarea cu bolile și realizarea unui status biologic sănătos. Această luptă permanentă, dusă într-un spital ce primește permanent oameni suferinzi, te transformă într-un motor de activitate ce nu trebuie întrerupt. De aici, totul te face să crezi că nimic nu este un miracol. Intrarea în tumultul vieții «în uzina vie», te călește în acest spirit, iar echilibrul, tenacitatea și experiența școlii în care te-ai format, te ajută, iar pentru cei din afară să creadă că este un miracol”, măturiseşte profesor doctor Mircea Beuran.

Începutul lui 2015 i-a adus medicului Beuran momente de dificile. „Momentul cheie în acest an a fost legat de faptul că am trecut cu greu o cumpănă a vieții, cum se spune, după ce am contactat o formă severă de gripă”, explică reputatul chirurg.

Profesor doctor Mircea Beuran îşi îndreaptă gândul astăzi şi către tinerii care vor să urmeze profesia de medic şi îi îndeamnă să-şi uremeze chemarea: „Pentru tânăra generație vreau să le spun că nu există o meserie mai frumoasă, mai generoasă și plină de satisfacții ca meseria de medic. Iar chirurgul poate să rezolve mari dezordini biologice cu mintea, inima și mâna. De asemeni nu trebuie să uite că, moral, suntem obligați să întoarcem acasă rezultatele școlii care ne-a format. Gândul meu de astăzi se îndreaptă astăzi şi către toți cei care au fost alături de mine la rău și bine, părinți, familie, prieteni, pacienți, colegi, pentru a le spune tuturor «sănătatea este darul cel mai de preț, aveți grijă de ea!»”.

La mulţi ani, domnule profesor doctor Mircea Beuran!

 

Alte stiri din Calendar

Ultima oră