Mioara Velicu: “Până mori, tot ai de învăţat!”

19 Oct 2015
Mioara Velicu: “Până mori, tot ai de învăţat!”
Mioara Velicu, una dintre cele mai iubite interprete de muzică populară, îşi sărbătoreşte ziua de naştere la 19 octombrie. La ceas aniversar îi spunem “La mulţi ani!”

“Hai Catrină şi-mi-arată”, “Aşa-i hora pe la noi”, “Hai la joc, bădiţă” sau “M-a făcut mama frumoasă” sunt doar câteva dintre piesele care au intrat pe dată în inimile iubitorilor de cântec popular românesc. Mioara Velicu le interpretează cu drag şi le dă strălucire cu vocea fără egal. Interpreta îmbracă întotdeauna cu mândrie frumosul port strămoşesc pe care l-a păstrat aşa cum l-a moştenit: simplu, specific zonei din care provine, având în minte oamenii satului copilăriei şi rânduiala omului simplu în care se oglindeşte şi astăzi, dincolo de trecerea timpului, precum a subliniat domnia-sa cu gândul la începuturile carierei artistice din vremea în care era o “fată de la ţară, de pe prispa casei, cu opinci în picioare”.

A intrat în viaţa artistică devreme, pe la 19 ani, la Ansamblul “Rapsodia Dunării” din Galaţi, pentru ca, după o vreme, să plece la Bârlad, la Ansamblul “Trandafir de la Moldova”, iar în cele din urmă să pornească la Bucureşti spre a se alătura Ansamblului “Ciocârlia”. A avut însă în minte un ţel: “Până mori, tot ai de învăţat. Trebuie să fii mai bun, mai bun, mai bun, până ajungi la apogeu. Şi poate că nu e bine să atingi apogeul, ca să mai ai până în ultima clipă o treaptă de urcat, un vis”, a mărturisit interpreta care, multă vreme a cercetat rapsozii din zona de sud a Moldovei şi a cules numeroase cântece balsam pentru suflet.

 

Alte stiri din Calendar

Ultima oră