Lavinia Miloşovici, la 39 de ani!

21 Oct 2015
Lavinia Miloşovici, la 39 de ani!
Una dintre cele mai mari gimnaste din toate timpurile împlineşte la 21 octombrie 39 de ani. Lavinia Miloşovici s-a născut la Lugoj, în judeţul Timiş, şi este considerată cea mai puternică gimnastă pe care a avut România în anii ‘90.
A participat pentru ţara noastră la Jocurile Olimpice de la Barcelona, din 1992, şi la cele de la Atlanta, din 1996. Are în palmares 19 medalii olimpice şi mondiale, cariera ei putând fi comparată cu cea a Danielei Silivaş, sportivă despre care mulţi au îndrăznit să spună că era mai talentată decât Nadia Comăneci.
Lavinia Miloşovici s-a remarcat nu numai datorită evoluţiilor sale din timpul competiţiilor, ci şi pentru sprijinul pe care îl arată celorlalte colege ale sale. A fost considerată liderul lotului naţional din prima jumătate a anilor ‘90, perioadă în care a obţinut medalii preţioase alături de Gina Gogean şi Simona Amânar. A rămas în istoria gimnasticii mondiale cu ultima notă de 10 acordată în acest sport. S-a întâmplat în 1992, la Barcelona, cu ocazia Jocurilor Olimpice. Practic, circuitul notei maxime a fost deschis de România, prin Nadia Comăneci, la Montreal, şi a fost închis tot de România, prin Lavinia Miloşovici, la Barcelona. După ce s-a retras din activitate, s-a stabilit în oraşul natal, acolo unde este antrenoare de gimnastică.

Alte stiri din Calendar

Ultima oră