Astăzi este ziua ta: Peter Maffay

30 Aug 2019
Astăzi este ziua ta: Peter Maffay

Rockerul Peter Maffay, cunoscut atât în Germania, cât și în România, de unde este originar, pentru muzica sa, dar și pentru operele sale caritabile, împlinește 70 de ani.

Totodată, el marchează și împlinirea a 50 de ani de carieră. Dubla aniversare a sărbătorit-o cu un concert, cum îi stă bine unui om plin de energie.

Peter Maffay a înființat o fundație în România, Tabalugahaus, fundația Peter Maffay. Starul rock german Peter Maffay se implică de mai mulți ani pentru copiii traumatizați și pentru incluziune socială, inclusiv în România. 

Activitatea fundației Peter Maffay în România a debutat la începutul anului 2009 sub forma propriei fundații românești nou-înființate în acest scop, Fundația Tabaluga, care a achiziționat terenul fostei case parohiale a comunității evanghelice din Roadeș, cu o suprafață de aprox. 6.500 m², cu tot cu clădirile construite pe acesta.

Roadeș, în germană Radeln, este un sat înființat în Evul Mediu de colonişti germani – sașii transilvăneni. Așezarea se află într-o regiune deluroasă cuprinsă între orașele mai cunoscute Brașov/Kronstadt și Sibiu/Hermannstadt. Satul și locuitorii lui au avut de suferit serios în ultimii ani din cauza emigrației, șomajului și sărăciei.

Scopul era acela de a crea un nou „adăpost pentru copii”.

La fel ca la ferma Ca’n Llompart din insula Mallorca, copiii traumatizați urmau să aibă și în Roadeș posibilitatea de a-și petrece vacanțele departe de viața împovărătoare de zi cu zi. 

Astăzi, acest obiectiv este demult realizat. Acolo își petrec anual vacanțele cu profil terapeutic și iau o pauză de la destin aproximativ 300 de copii și adolescenți din Germania și Spania, însă și din România. 

Peter Maffay, născut Peter Alexander Makkay, (n. 30 august 1949, Brașov) este unul dintre cei mai cunoscuți autori, cantautori, cântăreți, compozitori și muzicieni din Germania contemporană.

De origine săsească, originar din România, Peter Maffay a emigrat cu familia în Germania în anul 1963.

CREDIT FOTO: Ambasada Germaniei, Bucureşti

Alte stiri din Calendar

Ultima oră