Astăzi este ziua ta - Ovidiu Miculescu

19 Feb 2016 | scris de Dănuț Deleanu
Astăzi este ziua ta - Ovidiu Miculescu

La noi, cel care are cinstea, onoarea, responsabilitatea de a conduce postul nostru național „Radio România” este președintele-director general al Societății Române de Radiodifuziune, dl. Ovidiu Miculescu. Născut în data de 20 februarie 1961, Ovidiu Miculescu a absolvit Universitatea de Artă Teatrală și Cinematografică „Ion Luca Caragiale”, Facultatea de Imagine Film și Televiziune, București, în 1986.

Primul loc de muncă (1986-1992) a fost la Sahia Film – Studioul de Documentare, unde a regizat și a fost responsabil cu imaginea pentru peste o sută de documentare și filme. În 1994, face primul pas spre televiziune, unde îl găsim, timp de un an, Director de Imagine – Departamentul de Știri la Televiziunea Română Publică TVR1. Între 1994-1997 este Director Executiv la Antena 1 și corespondent în SUA, Washington DC, apoi, un an, Director de Știri Prima TV.

Între 1999-2000, activează ca Director de proiect Invest România, urmând ca, în 2004, să fie făcută legătura cu radioul din funcția de președinte al Asociației pentru Audiențe Radio (ARA). Din acest an, activitatea domniei sale devine mai laborioasă, mai diversă, mai importantă, până în punctul de vârf, 3 iulie 2012, când plenul parlamentului validează numirea sa în funcția de Președinte-Director General al Societății Române de Radoidifuziune.

De-a lungul timpului, primește câteva premii importante: Premiul special al juriului – Oberhausen Flim Festival – Germania (1991); Premiul Național pentru Imagine de Film – UCIN (1991, 1992, 1993); Premiul MCTI pentru sprijinirea businessului de tehnologie a informației în mediul audio-vizual, București (2003) și, la jumătatea lunii decembrie a anului trecut, îi este conferită Medalia de onoare ”Prieten al comunității evreiești din România”.

În 2007, publică „Televiziunile de nișă din România” volumele 1 și 2, participă la conferințe internaționale pe tema mediei electronice la Paris, Milano, New York și scrie articole de profil în diverse ziare și reviste românești de specialitate.

Cu o săptămână în urmă, a fost serbată Ziua Mondială a Radioului, prilej cu care Ovidiu Miculescu spunea: „În această eră în care comunicațiile mobile iau amploare tot mai mare, Radioul rămâne, cred, cel mai important și mai eficient mijloc de informare. Radioul intră peste tot, pentru că nu este dependent de surse de energie. De Ziua Radioului doresc să felicit pe toți colegii mei, pentru că fără ei lucrurile acestea bune, care se întâmplă în Radio România și cu Radio România, nu s-ar fi putut întâmpla”.

Mâine este aniversarea zilei de naștere a lui Ovidiu Miculescu. Alături de colegii săi, de toți cei dragi domniei sale și de cei care-l cunosc, urăm, la rându-ne, cu mare prietenie „La mulți ani și multe bucurii pe calea undelor”.

Alte stiri din Calendar

Ultima oră