Astăzi este ziua ta - Mircea Badea

24 Feb 2016 | scris de Dănuț Deleanu
Astăzi este ziua ta - Mircea Badea

Fiecare emisiune a sa, fiecare ieșire la rampă, fiecare provocare, fiecare nemulțumire strigată în gura mare, fiecare acțiune personală de protest, fiecare miting la care participă îl țin viu în conștiința publicului, determinând discuții de simpatie ori de gălăgioase controverse, pe tema fenomenului și fenomenalului Mircea Badea.

S-a născut la 24 februarie 1974, în București, și, după ce absolvă Liceul de Informatică și Facultatea de Cibernetică, ia primul contact cu presa debutând la Radio Total, în 1993. Se pare că este încântat de noua postură și de perspectiva care se profilează, deoarece optează pentru televiziune începându-și activitatea, în 1994, cu o emisiune matinală „Bună Dimineața, România!”, alături de colega și buna sa prietenă Teo Trandafir, la Tele7 abc, unul dintre primele posturi particulare din România.

Și pe mai departe, în perioada 1997-2000, cei doi au făcut un cuplu irezistibil, cu un rating de invidiat pentru primele ore ale zilei, în emisiunea „Dimineața devreme” și apoi în „Teo și Mircea Șou”, la Antena1. Dacă vă mai aduceți aminte, erau emisiuni deconectante, absolut spumoase, cu improvizații, replici „la secundă” și un umor de situație debordant, care fascina telespectatorii aducându-i, aveau n-aveau treabă, în fiecare dimineață în fața micilor ecrane.

Prin anul 2000, când Teo Trandafir merge la trustul ProTv, îl găsim pe Mircea apărând la Antena1, cu un format de emisiune nocturn, alături de Oreste Scarlat Teodorescu. O vreme, renunță la televiziune încercând să intre în afaceri, care, însă, în afară de nervi și stress, nu i-au adus niciun ban în buzunar. Pe la mijlocul lunii septembrie 2004, Mircea Badea realizează emisiunea „În gura presei”, pe postul Antena3, unde comentează evenimentele din presa cotidiană și, în general, evenimentele marcante de peste zi de ordin politic, economic, social, artistic, sportiv, etc.

Dacă climatul politico-economico-social de la noi ar fi fost în toți acești ani la niște parametri ai normalității pe care-i găsim în țările stabile, cu veche tradiție democratică, dacă nu s-ar fi întâmplat atâtea abuzuri, derapaje, delapidări, dacă n-ar exista atâtea neajunsuri, nemulțumiri și corupție în țara asta, plus o constantă clasă politică ticăloșită și ineficientă, cu siguranță realizatorul Mircea Badea n-ar fi fost vreodată apreciat ca „vulgar și agresiv” de către membrii CNA, care l-au și sancționat în mai multe rânduri, și nici de „o anumită parte” a telespectatorilor.

Să mai amintim că Mircea Badea a cochetat cu actoria, jucând câteva roluri secundare în filmele: „Oglinda”, „Triunghiul morții”, „Pitici și tătici”, „Milionari de weekend” și „Tonomatul de pe 3”

Astăzi, împlinește 42 de ani. Să-i urăm cu simpatie la mulți ani, multă sănătate și zile cât mai senine. La mulți ani, Mircea Badea!

____________________________

Citiți și:

250 de lei în doar 10 minute: cu Facebook chiar și un om al străzii face bani!! (VIDEO)

Alte stiri din Calendar

Ultima oră