Astăzi este ziua ta - Mihaela Rădulescu

03 Aug 2017 | scris de Dănuț Deleanu
Astăzi este ziua ta - Mihaela Rădulescu

Frumoasă, voluntară, volubilă, curajoasă, iubitoare şi practicantă de sporturi extreme, cândva rivala de temut a Andreei Marin, pe când aceasta din urmă era în mare vogă, Mihaela Rădulescu a fost şi rămâne un excelent om de televiziune şi o femeie sensibilă la suferinţa celor mulţi, implicată în tot felul de campanii umanitare.

Ba mai mult, pe lângă televiziune, a realizat patru filme documentare ca regizor şi scenarist, câteva videoclipuri (pentru trupele Taxi şi Bere Gratis) şi a jucat în filmele „Legături bolnăvicioase” (regia Tudor Giurgiu), 15 (regia Sergiu Nicolaescu), „Fall down dead” (SUA) şi în piesa de teatru „Bed times stories” (regia Chris Simion).

S-a născut la 3 august 1969, în Piatra Neamţ, într-o familie frumoasă la propriu, cu părinţi care în tinereţe au câştigat concursuri gen „Cel mai frumos cuplu”, cu două bunici după care mureau toţi bărbaţii în vremea lor de început de secol XX, bunici care au răsfăţat-o maxim pe ea şi pe fratele ei, atâta vreme cât n-au avut rivali, din moment ce părinţii ei n-au avut fraţi sau surori.

Singurul care s-a opus (formal) acestui răsfăţ general a fost tatăl, o fire sportivă, care a vrut să-i călească pentru viaţă, ba scoţându-i cu picioarele goale, iarna, la alergat prin zăpadă (moment de leşin pentru bunici!), ba aruncându-i în piscină, deşi încă nu ştiau să înoate. De aici, poate, apetenţa pentru sport în general şi sport extrem a Mihaelei!

Debutul în televiziune s-a produs în anul 1994, la Tele7abc, unde a realizat prima emisiune numită „Nocturna pe 16 mm”, urmată de „Weekend abc”, emisiune duminicală care ţinea patru ore. După acest „botez al focului” prezintă şi realizează alte emisiuni la posturi tv importante: Antena1, B1TV şi ProTv. Oricum, a început să fie cu adevărat cunoscută după ce, timp de şapte ani, a realizat şi prezentat emisiunea „Duminica în familie”, la Antena1.

Totodată a fost şi primul jurnalist român care a transmis în direct decernarea Premiilor OSCAR, în 1996, singura femeie din România cu patru titluri de „Femeia Anului”, cinci premii ATPR şi recorduri de audienţă încă neegalate cu „Duminica în familie” (Antena1) şi „Steaua ta norocoasă” (ProTv). Cu toată activitatea ultrasusţinută şi lipsa înfiorătoare de timp, a avut vreme, dispoziţie şi inspiraţie să scrie trei cărţi: „Despre lucrurile simple”, „Nişte răspunsuri” şi „Întreabă-mă orice”.

În viaţa personală, toată lumea ştie că a fost căsătorită cu Ştefan Bănică Jr., cu omul de afaceri Elan Schwartzenberg, c-a avut relaţii cu Dani Oţil şi Felix Baumgartner (săritorul din stratosferă) şi că are un fiu pe nume Ayan. Momentan, este unul dintre membrii juriului emisiunii „Românii au talent”.

Astăzi, frumoasa divă împlineşte 48 de ani, chiar dacă farmecul ei te îndreptăţeşte să-i dai mai puţin cu zece ani! Să-i urăm toate cele bune, multă sănătate, bucurii şi clipe fericite alături de fiul ei şi de prieteni şi-o aşteptăm cu noi emisiuni minunate, aşa cum ne-a obişnuit. La mulţi ani, Mihaela Rădulescu!

Alte stiri din Calendar

Ultima oră