Astăzi este ziua ta - Lia Olguța Vasilescu

18 Noi 2016 | scris de Dănuț Deleanu
Astăzi este ziua ta - Lia Olguța Vasilescu

Se poate spune că a câștigat definitiv încrederea și simpatia craiovenilor, din moment ce este la al doilea mandat ca primar! Ba mai mult, a câștigat dragostea suporterilor Universității Craiova, lucru cu care nu se poate mândri nici un finanțator ori patron de club din fotbalul românesc, oricât s-ar strădui aceștia să se facă plăcuți prin banii împrăștiați cu orice ocazie!

S-a născut la 18 noiembrie 1974, în Craiova, și-a absolvit Facultatea de Litere a Universității din Craiova, secția română-italiană, în 1997, și Colegiul Național de Apărare în anul 2001. După facultate, în perioada 1997-1998, a fost redactor la cotidianul Cuvântul Libertății din Craiova, apoi șef departament Investigații-Anchetă și redactor șef-adjunct la același ziar.

Simțind, poate mai bine ca un adult, că e timpul schimbării și al lucrurilor mărețe, la vârsta de 17 ani este membru fondator al Partidului România Mare (filiala județeană), devenind în 1993 președintele organizației de tineret România Mare din Dolj. Este adusă „la centru” și i se încredințează funcția de purtător de cuvânt al PRM în perioada 2000-2004, din anul 2000 fiind și președintele Organizației de Tineret România Mare și membru în biroul permanent al PRM.

Tot în acei ani a intrat pentru prima dată în Parlamentul României, ca deputat PRM de Dolj. Ulterior, în decembrie 2007, a demisionat din partidul România Mare și s-a înscris în Partidul Social Democrat, în anul 2008 aflându-se senator de Dolj din partea PSD. În urma alegerilor locale din 10 iunie 2012 a fost aleasă primar al municipiului Craiova, pe listele USL/PSD.

Așadar, Lia Olguța Vasilescu este prima femeie-primar din România al unui municipiu reședință de județ, cea mai tânără femeie deputat și cea mai tânără femeie senator, atribute cu care nici o altă femeie de la noi nu se poate lăuda.

Astăzi, frumoasa și apriga olteancă împlinește 42 de ani. Să-i urăm numai de bine, multă sănătate, bucurii lângă cei dragi, pe mai departe o carieră politică lăudabilă și să ovaționăm în rând cu toți suporterii olteni: „Hai, Universitatea/Hai, Craiova!”. La mulți ani, Lia Olguța Vasilescu!

Alte stiri din Calendar

Ultima oră