Astăzi este ziua ta - Ileana Pescariu Badiu

10 Aug 2017 | scris de Dănuț Deleanu
Astăzi este ziua ta - Ileana Pescariu Badiu

Pămădită din puţină lene, din puţin răsfăţ, din puţină cochetărie (cum îi stă bine oricărei fiice a Evei), Ileana Pescariu Badiu rămâne o femeie extrem de frumoasă şi senzuală, chiar şi la vârsta la care pentru multe dintre cele născute în acelaşi an cu ea umbrele timpului lasă semne vizibile pe pielea fină a obrajilor trandafirii din alte „trecute vremi de doamne şi domniţe”. Deşi mai păstrează aerul rebel de odinioară, este astăzi o femeie împlinită care ştie ce vrea, bine ancorată în activităţi sociale, care însă nu neglijează nici postura de soţie, nici pe cea de mamă.

S-a născut la 11 august 1974, în București, într-o familie cu tatăl medic, care a făcut totul pentru a primi cea mai bună educație. Cu gândul că micuței îi va folosi mai târziu (eram în plină epocă Ceaușescu, când era bine să stăpânești o limbă străină, așa, pentru orice eventualitate!), părinții o înscriu la grădinița și mai apoi la Liceul German.

Scopul era ca, după bacalaureat, Ileana să dea admitere și să urmeze cursurile Facultății de Litere (Filologie, cum se numea atunci). Numai că, rebelă și convinsă că poate face mai mult în viață, decât faptul de-a deveni o profesoară blazată, rătăcită într-un târg de provincie, se înscrie la Facultatea de Comunicare și Relații Publice, intuind că ascensiunea socială poate fi mult mai rapidă și mai bine remunerată.

Ceea ce și face, pentru că în anul II de facultate își ia primul job. În perioada 1994-1997 lucrează la „Elite”, pe post de brand-manager. Înainte de a ajunge să lucreze pentru „Philip Morris”, Ileana a lucrat mai întâi la „Publics”, unde s-a remarcat prin istețime. Intră apoi în televiziune, la TVR, unde mediază o emisiune de publicitate („Zona publicitară”), urmând ca în anul 2000 să fie managing partener și coacționar la firma „Publicis Dialog”.

În anul 2007, începe colaborarea cu postul de televiziune Antena 2, unde a fost gazda emisiunii „Firu-n patru”, mai apoi prezentând, împreună cu Radu Morar, emisiunea „Răi da’ buni”, tot la Antena 2. În 2008, se căsătorește cu medicul Cătălin Badiu (specializat în cardiologie pediatrică la o clinică din Munchen, singura din Europa care operează pe cord copiii sub doi ani), după ce fusese căsătorită trei ani cu tenismanul Dinu Pescariu, de la care păstrează numele. Împreună cu doctorul Badiu au un băiețel pe nume Sasha. Tot cam din aceeași perioadă (și până azi) este General Manager la Wunderman.

Mâine, însă, este ziua în care serbează 43 de ani trăiți cum nu se poate mai frumos. Să-i urăm, la rându-ne, multe clipe frumoase, bucurii, sănătate, fericire alături de cei dragi și realizări profesionale așa cum și le dorește. La mulți ani, Ileana Pescariu Badiu!

 

Alte stiri din Calendar

Ultima oră