Astăzi este ziua ta - Gabriel Zbârcea

17 Feb 2016 | scris de Dănuț Deleanu
Astăzi este ziua ta - Gabriel Zbârcea

Apoi a vrut să se facă „Maradona”, fiindcă iubea fotbalul. Ideea de a face Dreptul i-a venit abia în clasa a XII-a. A învățat, a intrat la facultate în 1991, iar în 1995, după licență, a ales să fie avocat, nu judecător, considerând avocatura ca fiind cea mai liberă și liberală profesie. Astăzi (mai precis din ianuarie 2006), este Avocat asociat coordonator al Țuca Zbârcea & Asociații. Calitățile de leader s-au făcut simțite încă din facultate, unde a fost Președintele Ligii Studenților din cadrul Universității din București.

A urmat apoi o fulminantă ascensiune: 1996-1998, Profesor Asociat, Școala de Științe Politice și Administrative a Universității din București, Departamentul de Drept; 2002-2004/1997-2002, Deputy Managing Partner și Partener al Mușat & Asociații; decembrie 2004-ianuarie 2005, Consilier de Stat al Primului Ministru al României; ianuarie 2005-septembrie 2005, Președinte al Autorității pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) și, din 2006, la Țuca Zbârcea & Asociații.

În ceea ce privește evoluția sa profesională, doi oameni i-au punctat decisiv traiectoria. De la Gheorghe Mușat a învățat ce înseamnă ambiția, îndrăzneala de a fi numărul unu, de a fi în priză tot timpul, de a căuta cu migală erorile, greșelile și de a le îndrepta, a învățat să nu obosească și să nu se oprească niciodată. De la Florentin Țuca a învățat ce înseamnă să fii avocat, impecabil în discurs și ținută, a învățat cum să organizeze o echipă, să împartă și să urmărească sarcini, a învățat ce înseamnă prietenia, bunul simț, noțiunea de fair-play și faptul că fără principii nu rezistă nimic.

Potrivit publicației Legal 500, echipa departamentului de drept societar/fuziuni și achiziții, coordonată de Gabriel Zbârcea, a impresionat clienții prin „calitatea excelentă a serviciilor oferite și promptitudine”, totodată, Gabriel Zbârcea fiind „deosebit de apreciat de clienții firmei pentru abilitatea de a identifica cele mai bune soluții de business”.

Și totuși, în ce crede avocatul de succes care recunoaște că „avocatura e o meserie care îți aruncă multe capcane”? „În Dumnezeu, în puterea gândului, în familie, onoare, dragoste, prietenie, smerenie. Cred în poporul meu, mă regăsesc în tradițiile, obiceiurile, în tot ce e autentic, neatins, românesc, cred în puterea de a te întoarce în timp, la rădăcinile tale și de a nu uita niciodată de unde ai plecat și cine ești”. Frumos și sensibil spus!

Mâine, este ziua de naștere a avocatului de top Gabriel Zbârcea. Alături de toți cei care îl cunosc, pentru care poate a fost chiar Făt-Frumosul de care vorbeam la început, cu bucuria că încă mai crede sincer în valorile românești și în mărețul popor român (vorba lui Țuțea) îi urăm cu simpatie „La mulți ani, maestre! La mulți ani, Gabriel Zbârcea!”

Alte stiri din Calendar

Ultima oră