Astăzi este ziua ta - Dumitru Moroşanu

28 Ian 2017 | scris de Dănuț Deleanu
Astăzi este ziua ta - Dumitru Moroşanu

Unul dintre cei mai cunoscuţi, mai apreciaţi şi mai longevivi realizatori de emisiuni muzicale şi de divertisment, Dumitru Moroşanu, este cel fără de care Televiziunea Română ar fi fost mult mai săracă, mai fără savoare, fast şi strălucire. El este cel care a binedispus milioane de români, cel care a adus un strop de veselie şi culoare într-o lume cenuşie, făcând din scurtele programe tv alb-negru adevărate sărbători ale ochiului, minţii şi sufletului.

Dar şi după 1990, după ce Televiziunea Română a devenit întru totul „colorată”, cu programe non-stop şi emisiuni diverse, Dumitru Moroşanu a pus umărul şi, cu acelaşi profesionalism recunoscut, a încercat să ţină cât mai sus ştacheta TVR, dorindu-şi, prin noile sale emisiuni s-o menţină la statutul de televiziune etalon.

Absolvent al Conservatorului de Muzică „George Enescu”, organizator a numeroase spectacole de varietăţi în timpul studenţiei, Dumitru Moroşanu a debutat în TVR în anul 1974. În acestă instituţie a urcat toate treptele profesionale, fiind redactor muzical, de rubrică, realizator de emisiuni, redactor-şef adjunct.

Printre realizările sale se numără toate ediţiile Festivalului de Jazz de la Sibiu până în 1989, emisiunea „Album duminical”, filmul „La început a fost cântecul”, etc. În 1985 a fost investit în funcţia de director al concertelor muzicale excelent organizate („Vă place Opera?”, „Floarea din grădină”, „Cu mască sau fără mască”, etc), iar în 1990 a fost numit Director al Departamentului Muzică, Spectacole, Varietăţi – în această calitate organizând 6 ediţii ale Cerbului de Aur.

Astăzi, cunoscutul realizator şi producător împlineşte 74 de ani. Să-i urăm numai de bine, multă sănătate, ani frumoşi şi pitoreşti şi la cât mai multe emisiuni de divertisment care să ne aducă bucurie. La mulţi ani, Dumitru Moroşanu!

Alte stiri din Calendar

Ultima oră