Astăzi este ziua ta - Andreea Raicu

18 Iul 2019 | scris de Dănuț Deleanu
Astăzi este ziua ta - Andreea Raicu

Deşi a trecut în cel de-al patrulea deceniu de viaţă, frumoasă, zveltă, delicată, Andreea Raicu pare prinsă într-o buclă temporală, căci necruţătorul timp a fost îngăduitor cu ea „condamnând-o” la tinereţe prelungită, lăsând-o ca în urmă cu 20 de ani, cu o înfăţişare la fel de copilăroasă.

A venit pe lume la 18 iulie 1977, în Bucureşti, şi-a fost un copil dorit şi aşteptat, fiind născută târziu şi singură la părinţi. Dacă a fost odată ca niciodată povestea soacrei cu trei nurori, ea a fost nepoata cu trei mătuşi, plus bunici! Se poate lesne imagina cât de răsfăţată a fost şi câte mări şi oceane de dragoste au înconjurat-o permanent!

Şi cum mama era mai mereu plecată (ca stewardesă), mătuşile şi bunicii au crescut-o. Toată perioada copilăriei i-a fost sub semnul lui „cere şi ţi se va da”. Buni îi croia modele de rochii după „Neckermann”, mama îi trimitea fructe exotice, dulciuri şi mormane de haine de firmă, care nu se găseau în România.

Cu toate astea, Andreea era mai mult în pantaloni, se căţăra băieţeşte în copaci, sărea garduri, iar în generală juca handbal şi făcea atletism, după ce trecuse deja pe la balet şi gimnastică.

Se înălţă văzând cu ochii, însă tot subţirică rămâne, spre propria disperare, deoarece ar fi vrut să se îngraşe. Asta a avut şi o parte bună, deoarece, pe la 15 ani, urmează un curs de modelling la agenţia MRA şi, spre surprinderea ei, a fost selecţionată în 2-3 prezentări.

La 18 ani, însă, viaţa i se schimbă radical, când Cătălina Isopescu o cheamă la concursul „Elite Model Loock”. Câştigă faza naţională, merge în finala de la Seul, în Coreea, şi ia premiul special „Best Ellegance”.

Revine în ţară, participă la mai multe prezentări Jeanine şi este remarcată de Adrian Sârbu. Este chemată să dea o probă cu Andi Moisescu pentru emisiunea matinală „Ora 7. Bună Dimineaţa!”, ia proba şi rămâne la ProTv, tocmai când i se oferise contracte importante de modelling în Londra şi Tokyo, dar n-a regretat niciodată rămânerea. Timp de 6 luni învaţă cu ce se mănâncă televiziunea lângă Andi Moisescu, apoi trece la emisiunea „ProFashion”.

Simte că stagnează şi este pusă în situaţia de a opta dacă să plece ori nu din televiziune pentru a lucra în presa scrisă. Alege a doua variantă, este cinci ani stilist, fashion şi beauty editor la „Viva”, în paralel având emisiunea „Stil” la Prima Tv.

Urmează emisiunea „Reuniunea de clasă” (timp de 2 ani), apoi prezentarea primului reality show de la noi „Big Brother”. Alte şi alte emisiuni („Ce vor fetele”, „Totul pentru tine”, „Mereu prieteni”, „Megastar”, „Miss Fata de la ţară”, etc) îi sporesc experienţa şi-i conturează personalitatea.

Dar, vorba lui Goethe: „la ce bun atâta risipă de sori şi stele pe firmament, dacă un om nu este fericit?” Astfel, după ce a cunoscut celebritatea şi statutul de vedetă, de o bună bucată de vreme încoace Andreea este într-o continuă regăsire de sine, participând la numeroase cursuri şi workshop-uri de transformare personală.

Toate aceste căutări şi bune regăsiri au fost scrise şi împărtăşite şi altora într-o carte apărută anul trecut: “Descoperă-te”. “Cartea este o experiență împărtășită și un jurnal sincer, care îți va dezvălui că frânturile de frumusețe din fiecare dintre noi se ivesc atunci când găsim put-erea de a trăi prezentul în mod conștient, de a fi în echilibru cu noi înșine și de a mulțumi pentru fiecare zi. Dar ca să înveți să-ți iubești prietenul cel mai bun, pe acela care te privește din oglindă, mai întâi... descoperă-te!

Este incredibil câte lucruri se schimbă atunci când începi să-ți dai întâlnire cu tine și să te conectezi cu corpul tău: îți apar nenumărate căi, iar ambițiile care deseori ne împovărează fără sens și nu ne lasă să vedem ce contează cu adevărat încep treptat să se topească”, scrie Andreea.

 

Astăzi, Andreea împlineşte 42 de ani. Să-i urăm să aibă parte de tot binele din lume, multă sănătate, bucurii lângă cei dragi şi să rămână veşnic tânără, aşţa cum a fost de când am cunoscut-o cu toţii şi până azi. La mulţi ani, Andreea Raicu!

 

Alte stiri din Calendar

Ultima oră