Astăzi este ziua ta - Alessandra Stoicescu

28 Apr 2016 | scris de Dănuț Deleanu
Astăzi este ziua ta - Alessandra Stoicescu

S-a născut pe data de 28 aprilie 1976, în București, provenind dintr-o familie de intelectuali, cu ambii părinți doctori. Din fericire pentru Alessandra, părinții n-au insistat ca fiica lor să le calce pe urme ca profesie (destul că a făcut-o fratele ei mai mare!), dimpotrivă, mama sa a fost cea care i-a inspirat dragostea și pasiunea pentru artă, dorindu-și chiar ca fiica să devină actriță. Astfel, face Liceul de Artă „Nicolae Tonitza”, urmând ca, după bacalaureat, să se înscrie la Școala BBC de televiziune.

„Luasem bac-ul, intrasem la jurnalism și-mi doream din tot sufletul să fac carieră în domeniu. Visam să fiu reporterul care avea să schimbe lumea cu reportajele sale, Într-o zi am avut șansa să fiu aleasă în public și mi-am zis că e marele tren al vieții mele, că trebuie să mă fac remarcată. Atunci am hotărât că voi rămâne la Antena 1. Așa că, în momentul în care oamenii din public au avut permisiunea să adreseze întrebări invitatului emisiunii, eu am luat microfonul și nu i-am mai dat drumul.

Mai târziu, domnul Brătescu (Florin Brătescu, realizatorul celebrul emisiuni de la TVR Reflector) a zis să încerc să prezint știri, măcar pentru o lună, să vedem dacă îmi place și dacă publicul mă îndrăgește. Și cam asta a fost. Antena 1 a fost dragoste la prima vedere și șansa vieții mele”, își amintește Alessandra. Realizează însă că, pentru a fi un bun om de televiziune, trebuie să știe, să studieze cât mai mult.

Astfel, face cursuri la Centrul pentru Jurnalism Independent (1994-1996), Facultatea de Sociologie și Psihologie din cadrul Universității Spiru Haret București (1995-2000), un curs de pregătire Jurnalism, Politică Externă și Diplomație oarganizat de MAE (1996), obținând o bursă SUA Freedom House, stagiu de pregătire CNN (1999). Și acest lucru s-a simțit.

După ce a trecut prin toate: reporter, redactor, editor, prezentator de știri, a fost realizatoarea emisiunii 7 zile de pe Antena 1, corespondent CNN, reporter la alegerile din 1996, 2000, 2004 și la atentatele teroriste din New York din 2001, prezentatoare a principalului juranal de știri de pe Antena 1 (Observator), în ultima vreme moderatoare a emisiunii 100 de minute de pe Antena 3.

Munca i-a fost răsplătită, pe lângă faptul că este cunoscută de o țară întreagă, Stoicescu având în palmares mai multe premii de televiziune, cu sau fără echipa de la Observator, decernate de TV Mania sau de Asociația Profesioniștilor din Televizunea Română.

Astăzi, Sandra, cum o alintă prietenii, împlinește 40 de ani. Să-i urăm tot binele din lume, zile frumoase ca zâmbetul ei, multă sănătate și multe primăveri calde și luminoase ca ochii ei căprui. La mulți ani, Alessandra Stoicescu!

Cititi si - Alessandra Stoicescu, însărcinată pentru prima dată

Alte stiri din Calendar

Ultima oră