Astăzi e ziua ta: Călin Popescu-Tăriceanu

14 Ian 2016 | scris de Dănuț Deleanu
Astăzi e ziua ta: Călin Popescu-Tăriceanu

Cât privește faptul de-a fi chipeș, este deja știut că, în adolescență, junele Călin a fost fotomodel, descoperit fiind de ochiul format al Zinei Dumitrescu. Cealaltă ursitoare, cea cu deșteptăciunea, chiar a avut de treabă cu domnul Tăriceanu care, iată!, astăzi este președintele Senatului României, adică al doilea om în stat, ceea ce nu este puțin lucru! De profesie inginer hidrotehnician, până în 1989, a fost inginer și asistent universitar la Facultatea de Hidrotehnică, în cadrul Universității Tehnice de Construcții București.

Ca politician, în 1990, a fost unul dintre fondatorii PNL, iar în anul 2004 a devenit președinte al partidului, funcție pe care a deținut-o până în 2009. Între anii 2004-2008 a fost prim-ministru, perioadă în care, spun analiștii, România a avut cea mai mare creștere economică de după Revoluție. Cetățenii înșiși au simțit și apreciat asta, fapt pentru care, dacă mai candidează, Tăriceanu rămâne unul dintre favoriții pentru președinție. Cu atât mai mult cu cât, așa cum se știe, în 2014, odată intrat în cursa pentru alegerile prezidențiale din 2 noiembrie, după primul tur, conform rezultatelor finale, a terminat pe locul 3 din 14, cumulând circa 5,36% din voturi.

Cum spuneam, în clipa de față, domnia sa este președinte al Senatului României, începând cu data de 10 martie 2014, rămânând în continuare unul dintre politicienii „ de rasă”, favoriți ai românilor. Totodată este președintele Partidului Alianța Liberalilor și Democraților (alături de Daniel Constantin), partid pe care îl vede devenind a treia forță politică, după alegerile locale din acest an.

Dacă iar ar fi să ne raportăm la tradiția populară, așa cum am început, atunci am spune că, la 64 de ani, domnul Tăriceanu este un om împlinit: o casă (sau mai multe) a ridicat, un pom o fi sădit în viața lui, cât privește faptul de-a face un copil, a fost binecuvântat cu trei copii frumoși. Cândva, domnia sa prevedea că, într-o bună clipă, România va deveni a șaptea putere economică a Europei. Să vă audă Dumnezeu și pe noi să ne ajute Dumnezeu, domnule Tăriceanu! Vă urăm la mulți ani, pentru aniversarea de astăzi!

Alte stiri din Calendar

Ultima oră