Actorul Marius Stănescu: “Un nou rol este, la început, surpriză şi mirare!”

11 Iun 2015 | scris de Cristi Severin
Actorul Marius Stănescu: “Un nou rol este, la început, surpriză şi mirare!”
A absolvit Academia de Teatru și Film din București, Facultatea de Teatru, Secția Actorie, clasa prof.univ. Alexandru Repan, în 1993, iar de atunci a avut zeci şi zeci de roluri. Actorul Marius Stănescu îşi sărbătoreşte la 11 iunie ziua de naştere. La ceas aniversar îi spunem “La mulţi ani!” .
Are întotdeauna grijă să-şi construiască personajele cu meticulozitate. Aşa că ziua de naştere o întâmpină “cu muncă”. La începutul carierei nu visa sa joace un anumit rol. “Nu visam la nici un rol. N-am avut dorinţe să joc ceva neapărat. Să zic: «Doamne, ce mi-aş dori eu să joc cutare sau cutare!» Nici n-am avut timp, pentru că lucram foarte mult! Nu mai aveam timp să mă gândesc”, mărturiseşte Marius Stănescu. Cât de greu îi este actorului Marius Stănescu să treacă din lumea reală în cea imaginară, apoi să iasă din pielea unui personaj pentru a reveni în lumea reală? “La întrebarea asta se poate discuta o viaţă. Nu poţi să spui că e greu sau uşor, pentru că e important să-ţi placă ceea ce faci. Dacă te ajută şi Doamne, Doamne e frumos! De obicei, plec destul de târziu după spectacolul de la teatru. E nevoie să stau mai mult că să revin în lumea reală. Şi… durează destul de mult”, explică Marius Stănescu, apoi completează: “Toate ofertele de roluri pentru mine au fost surprize. E foarte interesant: de obicei, când ne reunim toţi, la prima întâlnire, facem prima lectură, senzaţia mea este că ştiu cum să fac toate celelalte roluri, numai pe al meu nu ştiu cum să-l fac! Încerc să uit ce am făcut până atunci. Pentru mine este surpriză şi mirare la început.  Întotdeauna e o întâlnire necunoscută cu un personaj…. Te întâlneşti cu un personaj şi zici: «Eu trebuie să fiu asta!». Şi trebuie să fiu! Din acest motiv, repetăm o lună, uneori două…”
Cel mai frumos moment al anului 2015 a fost pentru Marius Stănescu premiera “Casanova” la Teatrul Odeon, unde mărturiseşte că a lucrat mult, cu mare placere şi cu mare bucurie.
Un gând la ceas aniversar: “Să fiu sănătos! E cel mai important lucru!”

Alte stiri din Calendar

Ultima oră