Viena, o destinație de neratat

23 Apr 2015
Viena, o destinație de neratat
In a doua jumatate a lunii mai, Stadthalle Viena va gazdui finala concursului Eurovision, acolo unde tara noastra va fi reprezentata de catre trupa Voltaj. Capitala Austriei s-a imbracat deja in haine de sarbatoare si asteapta cu emotie cel mai important eveniment muzical european.

Finala Eurovision aduna in imperialul oras de pe Dunare nu doar artisti de pe intreg continentul, dar si pasionati de muzica si show, care se vor bucura de multitudinea de oferte de divertisment din perioada 18-23 mai. Cei care au mai fost pana acum in Austria stiu ca la nivelul intregii tari exista o oferta prin care platesti pentru sase nopti si poti sta sapte.

Muzia traditionala vieneza face parte din spiritul Capitalei austriece la fel ca valsul, vinul si snitelul vienez.

Aceasta poate fi ascultata nu doar in restaurantele traditionale, ci si in sali de concerte sau cluburi. “5/8erl in Ehr'n” este formatia ce reprezinta cel mai bine acest stil muzical. Culmea este ca in aceasta trupa ce reprezinta Viena exista o singura vieneza autentica, Miki Kierbermann. Barbatii de langa ea sunt veniti din provincie, iar contrabasistul Hannibal Scheutz explica de ce.

“Majoritatea vienezilor creativi sunt cei veniti din afara orasului. Viena este cel mai creativ oras din Austria si primul loc in care vin austriecii, atunci cand simt ca restul landurilor devin neincapatoare”.

“5/8erk in Ehr'n” vine de la o veche vorba de pahar - “Nimeni nu poate refuza un paharel”. Muzica lor este perfecta pentru relaxare. In plus, piesele contin mult umor, sentiment si uneori profunzime. Succesul lor vine de la sine, caci formatia umple sali de concerte tot mai mari, atat in Austria, cat si in Germania si a castigat Amadeus Austrian Music Award de doua ori. In Viena, locul lor preferat pentru relaxare este Donauinsel.  

Alte stiri din Calatorii

Ultima oră