Turismul în Antalya, victima politicii și a terorii: dat înapoi cu 12 ani!

09 Iun 2016 | scris de Marina Constantinoiu
Turismul în Antalya, victima politicii și a terorii: dat înapoi cu 12 ani!


După scăderea considerabilă a numărului de turiști ruși, și alte piețe europene au urmat tendința: 582.000 de turiști germani au vizitat Turcia în ianuarie-mai 2016, cu 30% mai puțini decât în 2015. Totuși, germanii rămân cei mai numeroși turiști din stațiunea balneară turcă.
A doua sursă importantă de turiști străini pentru Antalya rămâne Olanda, chiar dacă numărul clienților olandezi a scăzut cu 33%, urmată de Marea Britanie, cu peste 93.000 de turiști în primele cinci luni ale anului (cu 20% mai puțini decât în 2015). Dar este în creștere numărul turiștilor ucraineni, cu 57%.
Potrivit Federației hotelierilor turci, pentru acest sezon turistic zeci de hoteluri din țară vor rămâne închise sau se vor deschide mai târziu decât de obicei. Șeful organizației, Osman Ayik, a declarat că acest lucru se referă nu doar la hotelurile din Antalya, ci la tot litoralul turcesc.
Luni, autoritățile din Antalya au afirmat că în 2016 stațiunea balneară va avea cu 3 milioane de turiști mai puțin din Rusia și cu 1,7 milioane mai puțin din Europa. Pentru sectorul turistic din Turcia, aceasta reprezintă un recul de 12 ani!

Alte stiri din Calatorii

Ultima oră