TOPUL celor mai scumpe orase. Pe ce loc se află Bucureștiul

17 Iun 2015
TOPUL celor mai scumpe orase. Pe ce loc se află Bucureștiul
Capitala României a coborât, în 2015, pe locul 178 în topul celor mai scumpe orașe pentru expați, ca rezultat al slăbirii monedelor locale față de dolarul american, la fel și majoritatea orașelor din Europa de Est și Centrală, care au coborât în clasament din aceeași cauză, conform unui studiu remis, miercuri Agerpres. Capitala Angolei, Luanda, este cel mai scump oraș pentru expați.

Potrivit studiului Cost of Living 2015, realizat de Mercer, orașele asiatice și europene, mai precis Hong Kong (2), Zurich (3), Singapore (4) și Geneva (5), domină topul celor mai scumpe orașe pentru expați. Pe primul loc se află, însă, pentru al treilea an consecutiv, Luanda, capitala Angolei.

Deși acest oraș nu este perceput ca fiind scump, bunurile importate și condițiile de siguranță și confort pentru expați sunt disponibile la prețuri ridicate.

Alte orașe care apar în top 10 sunt Shanghai (6), Beijing (7) și Seul (8) din Asia, Berna (9) din Europa și N'Djamena (10) din Africa.

Cele mai ieftine orașe pentru expați sunt Bișkek, capitala Kirghiztanului (207), Windhoek, capitala Namibiei (206) și Karachi, Pakistan (205).

Alte stiri din Calatorii

Ultima oră